Vodafone Romania, primul operator cu certificare internationala

0
40

Vodafone logo

Potrivit unui comunicat al companiei remis luni AGERPRES, Vodafone România devine una dintre primele companii din România şi primul operator telecom din ţară care primeşte această certificare.

Certificarea BCM este aplicabilă design-ului, managementului şi continuităţii (vânzări si suport) pentru produsele şi serviciile de comunicaţii electronice, terestre şi mobile, de voce şi date, oferite de Vodafone România clienţilor săi de pe teritoriul ţării. Certificarea avizează toate zonele de operaţiuni din sediul central şi birourile Vodafone din Bucureşti, clădirile de call-center, precum şi alte hub-uri de reţea din ţară.

Totodată, Vodafone a fost re-certificată cu standardul ISO 27001 pentru Management-ul Securităţii Informaţiilor, în urma unui audit complet, desfăşurat de KPMG Audit Plc. Operatorul de telefonie mobilă a fost prima companie din România certificată potrivit standardului ISO 27001, cu 9 ani în urmă, reuşind să îl menţină în toată această perioadă.

Certificarea BCM ISO 22301, emisă de Lloyd’s Register Quality Assurance (LRQA), a fost acordată în urma unui audit extins, care a avut loc în februarie şi martie 2014. Alte patru operaţiuni Vodafone, respectiv din Marea Britanie, Grecia, Germania şi Turcia, au obţinut, de asemenea, certificarea BCM ISO 22301.

În zona de reţea, Vodafone a fost recunoscută, de 5 ori, drept cea mai performantă reţea de date mobile dintre toate reţelele GSM/UMTS/CDMA din România, de către auditorul independent p3 Communications din anul 2011.

Datele Vodafone România arată că, la 31 decembrie 2013, numărul clienţilor companiei a crescut cu 132.466, până la 8.315.389. Clienţii serviciilor pe bază de abonament au reprezentat 40,1%, iar utilizatorii Cartelei Vodafone 59,9%, din baza totală de clienţi de servicii mobile ai Vodafone România.

Veniturile din servicii ale operatorului de telefonie mobilă au crescut cu 0,4% în trimestrul încheiat la 31 decembrie 2013, faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, până la 177,1 milioane de euro. Vodafone România este o divizie a Vodafone Group Plc., cel mai mare grup internaţional de telecomunicaţii mobile din lume, cu aproximativ 419 de milioane de clienţi, la 31 decembrie 2013, potrivit Economica.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.