Masinile autonome Google au primit placute de inmatriculare

0
1

Toyota Prius Google Car

Statul american Nevada a inmanat primele placute provizorii de inmatriculare pentru autoturismele autonome Toyota Prius echipate cu tehnologiile Google. Masinile aut dreptul de a circula autonom, insa cu doi oameni la bord.

Nevada Department of Motor Vehicles (DMV) a aprobat solicitarea Google de a circula pe drumurile publice cu numere provizorii, doar daca in masini se afla cel putin doua persoane care sa preia controlul in cazul in care sistemele electronice, senzorii sau camerele dau gres.

In prezent, Google poarta discutii cu producatorii auto pentru a incheia parteneriate privind tehnologia masinilor care se conduc singure. Gigantul american din Silicon Valley nu planuieste sa produca masini, insa ia in calcul sa vanda tehnologia sub licenta sau chiar sa o instraineze.

Compania a parcurs deja peste 400.000 de km cu o flota de zece Toyota Prius, echipate cu radar cu laser, amplasat pe plafon, care genereaza o harta 3D a zonei in care se afla. Sistemul mai cuprinde patru radare, montate in barele fata si spate, o camera video care detecteaza culoarea semaforului si un GPS.

Masinile Google pot deosebi pietonii de obiectele fixe, anticipand diverse situatii in trafic. De exemplu, daca semaforul trece pe culoarea verde, dar mai sunt pietoni care traverseaza, automobilul nu porneste pana nu trece ultima persoana, ne relateaza auto.ro


Radio Noise Romania este alaturi de tine noi ne auto finantam din publicitatea de pe site dar 70% din cititori au AdBlock si am ales sa avem si link donatii, si tu ne poti sustine aceasta initiativa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.