Franta: Un autocar cu romani s-a rasturnat

0
3

Autocar romani rasturnat in Franta

Un bebeluş a murit şi 40 de persoane sunt rănite, după ce un autocar care transporta români s-a răsturnat pe o autostradă, în sud-estul Franţei. Nouă elicopetere, 30 de ambulanţe şi 120 de pompieri au fost trimişi la locul accidentului pentru preluarea răniţilor.Toti pasagerii răniţi au fost transportaţi la mai multe spitale din Franţa.

Ministerul Afacerilor Externe confirmă decesul unui cetăţean român în accidentul din Franţa, fără a preciza vârsta acestuia, la care se adaugă patru răniţi grav, 27 de răniţi cu diverse forme de traumatisme care nu pun viaţa în pericol şi opt persoane cu traumatisme uşoare.

“Autorităţile franceze au intervenit prompt cu toate mijloacele necesare, în momentul de faţă toate victimele au fost evacuate şi se află sub îngrijire medicală de specialitate”, precizează un comunicat al MAE.

Potrivit ziarului Var Matin, accidentul a avut loc la ora 9.30 (10.30, ora României) pe autostrada A8, pe sensul Nisa – Aix, în apropierea localităţii Vidauban. Autocarul care transporta turişti români s-a răsturnat cel mai probabil după explozia unei anvelope.

Traficul pe autostrada A8 a fost întrerupt pentru a permite intervenţia echipelor de salvare. Conform unui bilanţ provizoriu, o persoană a murit, 30 de persoane au fost rănite, unele fiind în stare gravă.

Prefectul din Var a declanşat “planul roşu”, ceea ce se traduce prin măsuri excepţionale de desfăşurare de echipe de intervenţie, potrivit publşicaţiei Var Matin. O arteră laterală a autostrăzii a fost deschisă prin ieşirea Muy pentru ca şoferii care folosesc autostrada A8 să poată avea o alternativă de a-şi continua deplasarea, ne relateaza RTV.net


Radio Noise Romania este alaturi de tine noi ne auto finantam din publicitatea de pe site dar 70% din cititori au AdBlock si am ales sa avem si link donatii, si tu ne poti sustine aceasta initiativa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.