Isterie generala dupa atentatul din Paris

0
6

Atentat Paris Revista Charlie Hebdo

Franţa e cuprinsă de un val de isterie generală şi mesaje alarmiste, dar şi de acte de violenţă. Au avut loc explozii lângă trei moschei şi o poliţistă a fost ucisă cu focuri de armă de un şofer, în suburbiile Parisului. Între timp, cei doi suspecţi din atentatul de la Charlie Hebdo, fraţii Chérif şi Said Kouachi, au fost localizaţi.

Un important dispozitiv de securitate a fost stabilit în Crepy-en-Valois, în nordul Parisului. Zona este survolată de elicoptere.Staţia de metrou Republica, din Lille, a fost închisă din cauza unui pachet suspect, joi dimineaţă. Pachetul suspect a fost descoperit de către un șofer de autobuz undeva aproape de stația de metrou Republica Beaux Arts de pe Linia 1, din Lille. Imediat, toți călătorii au fost evacuaţi, liniile de autobuz au fost deviate și un perimetru de securitate a fost constituit în jurul stației. Stația Republica a fost redeschisă la scurt timp după ce poliţiştii au verificat coletul.

O persoană înarmată a fost sesizată în cartierul parizian La Defence, centrul financiar al Capitalei. Angajaţii din imobilele cartierului au fost sfătuiţi să rămână în interior. Zona este survolată de un elicopter.Lăcașuri de cult musulmane au fost vizate de atentate în trei orașe ale Franței începând de miercuri seara, fără a provoca victime. Trei grenade au fost lansate asupra unei moschei la Mans (vest), două focuri de armă au fost trase împotriva unui loc de rugăciune musulman din Port-la-Nouvelle (sud) și un snack kebab de lângă o moschee de lângă Lyon (est) a fost ținta unei explozii.

Joi a fost declarată “zi de doliu național” în Franța în memoria celor douăsprezece persoane ucise în atacul comis cu o zi în urmă la Paris împotriva sediului redacției publicației satirice Charlie Hebdo.

Douăsprezece persoane au fost ucise, printre care personalități de marcă ale săptămânalului Charlie Hebdo, caricaturiștii Charb, Cabu, Wolinski, Tignous și Honore, în timp ce alte unsprezece persoane au fost rănite, între care patru grav, scrie RomaniaTV.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.