Presedintele PPE a murit

0
5

Wilfried Martens

Anunţul a fost făcut de partidul democrat-creştin flamand CD&V şi confirmat de PPE şi Parlamentul European.
Născut la 19 aprilie 1936, el a fost premier al Belgiei între 1979 şi 1992, cu excepţia unei perioade de opt luni în 1981. El a fost preşedinte al PPE din 1990. Niciun om politic belgian nu a condus atâtea guverne şi nu a fost prim-ministru atât de mult de timp ca Wilfried Martens, reaminteşte Agerpres.

La conducerea unei coaliţii de social-creştini şi liberali, el a participat la evoluţia federală a Belgiei, concretizând existenţa Regiunii Valone şi Regiunii Flamande în 1980.

Până în prezent nu s-au furnizat amănunte privind cauzele decesului, dar se ştie că fostul premier a suferit multă vreme din cauza unor probleme cardiace. De asemenea, el a fost spitalizat de urgenţă la sfârşitul lui august din cauza unor probleme de coagulare sanguină.

Wilfried Martens a murit la locuinţa sa din Lokeren, înconjurat de familie. Funeraliile sale vor avea loc sâmbătă, 19 octombrie, la catedrala Saint Bavon din Gand, scrie ROMANIATV.net


Radio Noise Romania este alaturi de tine noi ne auto finantam din publicitatea de pe site dar 70% din cititori au AdBlock si am ales sa avem si link donatii, si tu ne poti sustine aceasta initiativa


Sustine proiectul Radio Noise Romania

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.