Presedintele PPE a murit


Wilfried Martens

Anunţul a fost făcut de partidul democrat-creştin flamand CD&V şi confirmat de PPE şi Parlamentul European.
Născut la 19 aprilie 1936, el a fost premier al Belgiei între 1979 şi 1992, cu excepţia unei perioade de opt luni în 1981. El a fost preşedinte al PPE din 1990. Niciun om politic belgian nu a condus atâtea guverne şi nu a fost prim-ministru atât de mult de timp ca Wilfried Martens, reaminteşte Agerpres.

La conducerea unei coaliţii de social-creştini şi liberali, el a participat la evoluţia federală a Belgiei, concretizând existenţa Regiunii Valone şi Regiunii Flamande în 1980.

Până în prezent nu s-au furnizat amănunte privind cauzele decesului, dar se ştie că fostul premier a suferit multă vreme din cauza unor probleme cardiace. De asemenea, el a fost spitalizat de urgenţă la sfârşitul lui august din cauza unor probleme de coagulare sanguină.

Wilfried Martens a murit la locuinţa sa din Lokeren, înconjurat de familie. Funeraliile sale vor avea loc sâmbătă, 19 octombrie, la catedrala Saint Bavon din Gand, scrie ROMANIATV.net

Daca ti-a placut arata-le si prietenilor tai:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on RedditPrint this pageEmail this to someone