Clever TAXI o aplicatie des folosita

0
31

Clever TAXI

Un startup necunoscut din San Francisco lansa în 2010 varianta beta a unei aplicații pentru iPhone prin care utilizatorii puteau să comande rapid limuzine cu șofer. Numele său era Uber, iar ceea ce a urmat e o poveste de dragoste/ură deja cunoscută.

Prin aceeași perioadă, la București, Alexandru Dumitru (32 de ani) și Mihai Rotaru (32 de ani), doi tineri ab­sol­venți de Automatică și Calculatoare, începeau să lucreze la dezvoltarea unei aplicații prin care un po­tențial client să poată să lanseze de pe telefonul mobil o comandă direct către un șofer de taxi, fără a mai contacta un dispecerat.

Clever Taxi avea să devină un business în 2011 și a pornit, la fel ca Uber, de la o încercare ratată de a găsi un taximetru. De data asta, în Capitală. „Am stat pe telefoane să căutăm un taxi și nu găseam. Tocmai terminase­răm facultatea și ne-am gândit că, dacă tot știm să facem ceva în zona digitală, de ce să nu punem cunoștințele astea la bătaie“, povestește acum Alexandru Dumitru.

După aproape șase ani pe piață, Clever Taxi a ajuns la 600.000 de utilizatori și la 40 de mili­oane de curse efectuate. Chiar dacă afacerea a pornit cu o investiție inițială de până în 50.000 de euro, businessul s-a dezvoltat pe etape. La puțin timp de la lansarea ser­viciului pe piață, Clever Taxi l-a atras ca investitor pe Andrei Pitiș, fondator al Vector Watch, pentru ca din 2014 în acțio­nariat să intre și unul dintre cei mai cunoscuți antreprenori din mediul online, Călin Fusu, scrie NewMoney.ro

O aplicatie destul de reusita le uram succes in continuare pentru ca este o aplicatie destul de folositoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.