O institutie din SUA atacata de hackeri

0
20

Hackeri

Reprezentanţii Departamentului american al Energiei au anunţat că instituţia fost atacată în luna ianuarie de hackeri. Piraţii informatici au furat date despre salariaţi şi firme subcontractante, dar nu şi informaţii clasificate, relatează AFP.

„Incidentul informatic care a avut loc la jumătatea lui ianuarie” a vizat reţeaua departamentului şi s-a soldat cu „publicarea neautorizată a unor informaţii despre angajaţi şi întreprinderile subcontractante”, a afirmat departamentul într-un comunicat.

Documentul arată că au fost furate date despre „câteva sute” de salariaţi şi companii.

„Nicio informaţie clasificată nu a fost compromisă”, a asigurat Departamentul Energiei, care nu a precizat originea atacului.

„Salariaţii afectaţi vor fi informaţi şi ajutaţi să afle ce trebuie să facă în continuare pentru a se proteja faţă de un potenţial furt de identitate”, se mai arată în document.

Atacul vine după o serie de intruziuni în computerele mai multor ziare americane – New York Times, Washington Post, Wall Street Journal – şi în reţeaua de socializare Twitter, toate aceste atacuri fiind atribuite Chinei, citat de Antena3.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.