Frig si ninsoare in aproape toata tara

0
18

Iarna

Iarna îşi intră în drepturi încet, dar sigur. În mai multe zone ale ţări a nins, iar la munte vântul chiar a viscolit zăpada. Nici frigul, nici fulgii timpurii de nea n-au deranjat însă pe nimeni. Dimpotrivă. Hotelurile au fost pline de turişti sătui de mare. Şi dornici de-o bătaie cu zăpadă sau de o plimbare cu săniuţa.

Cei care au trecut azi prin Pasul Tihuţa au avut parte de un veritabil peisaj de iarnă. A nins cu fulgi mari iar vântul a bătut cu putere. Drumarii spun că sunt pregătiţi să-i ţină piept iernii. Pregătiţi sunt şi cei care locuiesc în zonă. Cămara e plină iar stocul de lemne pentru foc e suficient pentru toată iarna.

Şi în Harghita a nins viscolit iar termometrele au arătat minus trei grade.

Cei care s-au încumetat să urce şi mai mult pe munte au fost plăcut surprinşi. Azi, zăpada a măsurat patru centimetri la Vârfu Omu. În restul ţării, temperaturile scăzute i-au anunţat pe oameni că nu mai e cazul să iasă din case fără haine groase.

A fost frig peste tot. Cel mai frig – la Rădăuţi şi Predeal. La Joseni, termometrele nu au arătat mai mult de patru grade. Iar în Suceava, a nins şi a viscolit. Temperaturile nu au crescut mai mult de două grade. Ceva mai cald a fost la Craiova, 11 grade, citeaza Antena3.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.