Australian Open: Monica Niculescu in turul doi


Australian Open

Niculescu a avut un prim act dificil cu jucătoarea franceză şi, deşi a salvat şapte mingi de set, românca a cedat cu 5-7, după o oră şi 26 de minute. Sportiva din Slatina a câştigat apoi şapte ghemuri consecutiv, dar după ce a realizat un break în primul ghem al setului decisiv, Cornet a întors jocul în favoarea ei şi s-a distanţat la 3-1. Niculescu a revenit din nou şi s-a impus în următoarele cinci ghemuri, adjudecându-şi victoria după un meci care a durat trei ore şi 11 minute.

Prin calificarea în turul doi, Niculescu şi-a asigurat un cec în valoare de 33.300 de dolari australieni (circa 27.000 de euro) şi 100 de puncte WTA.

În faza următoare, ea va evolua tot împotriva unei jucătoare din Franţa, Pauline Parmentier, locul 70 WTA, care a învins-o pe rusoaica Alla Kudriavţeva, locul 108 WTA, scor 6-3, 5-7, 6-3. În cazul unei victorii în turul secund, Niculescu ar putea să o întâlnească în faza următoare pe numărul 1 WTA, daneza Caroline Wozniacki.

Niculescu şi Parmentier s-au mai întâlnit de trei ori pană acum, scorul meciurilor directe fiind de 2-1 pentru jucătoarea română.

Tot luni, Simona Halep şi Victor Hănescu, ceilalţi doi români care au intrat în concurs pe tablourile principale de simplu, au fost eliminaţi, ne relateaza rtv.net

Daca ti-a placut arata-le si prietenilor tai:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on RedditPrint this pageEmail this to someone