A murit regizorul Liviu Ciulei

0
7

Liviu Ciulei

Cariera sa spectaculoasă include peste 20 de filme la care a lucrat în calitate de regizor, actor sau scenarist, precum şi numeroase spectacole de teatru, unde şi-a pus semnătura în calitate de regizor, scenograf sau actor, multe recompensate de-a lungul timpului cu distincţii prestigioase. Experienţei în calitate de regizor, actor, scenograf sau scenarist i s-a adăugat şi cea a unui foarte bun director artistic, Liviu Ciulei ocupând această poziţie timp de 10 ani pentru Teatrul Bulandra din Bucureşti, dar şi pentru Teatrul Tyrone Guthrie din oraşul american Minneapolis.

De asemenea, Liviu Ciulei a fost profesor de teatru la două universităţi prestigioase: Columbia University şi New York University. Până în momentul morţii, Liviu Ciulei a fost Director Onorific al Teatrului Bulandra.

Liviu Ciulei, regizorul care a semnat câteva dintre cele mai celebre filme româneşti ale tuturor timpurilor, s-a stins din viaţă în noaptea dintre luni spre marţi, în Germania, anunţă Mediafax. Liviu Ciulei avea 88 de ani.

Filmografia sa include unul dintre titlurile care au marcat istoria cinematografiei româneşti: Pădurea spânzuraţilor, film care i-a adus în anul 1965 Premiul de regie la Festivalul de la Cannes. Alături de Valurile Dunării (1959) şi Erupţia (debutul în regia de film din 1957), Pădurea spânzuraţilor a fost prezentat în cadrul celei de-a noua ediţii a festivalului internaţional Transilvania, în 2010, ediţie la care reputatul regizor a primit Premiul de excelenţă oferit anual de festival unei personalităţi din cinematografia română, citeaza cinemagia.ro


Radio Noise Romania este alaturi de tine noi ne auto finantam din publicitatea de pe site dar 70% din cititori au AdBlock si am ales sa avem si link donatii, si tu ne poti sustine aceasta initiativa


Sustine proiectul Radio Noise Romania

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.