O AROMĂ DE LECTURĂ LA CEA DE-A TREIA EDIȚIE

0
155

O AROMĂ DE LECTURĂ LA CEA DE-A TREIA EDIȚIE
„Cartea este comoara fără de preț în care unii își adună cele mai frumoase gânduri, ca alții să le poată folosi mai departe.”
(Mihai Sadoveanu)
Citești o carte? Îți place un fragment din ea? Promovează cartea, realizând un poster digital cu fragmentul îndrăgit! Participă la Campania „O aromă de lectură”, ediția a III-a!
Biblioteca Publică din Chirca desfășoară Campania de Promovare a Cărții și Lecturii „O aromă de lectură”, ediția a III-a. Ediția din acest an este una specială și diferită față de cele anterioare, pentru că pot participa nu numai locuitorii satului Chirca, dar și din alte localități din Republica Moldova, chiar și din România.
Campania „O aromă de lectură” are drept scop promovarea cărților citite cu ajutorul unor postere digitale ce conțin fragmente îndrăgite din diferite opere literare și atragerea a câți mai mulți cititori la lectură. Poate cuiva îi va plăcea fragmentul din poster și va căuta cartea fie că la biblioteca din apropiere, fie că la librărie.
Activitatea cu posterele s-a început pe 31 mai 2023 și va dura până la 31 octombrie 2023. Pe 31 mai 2023 s-a postat pe pagina Biblioteca publică Chirca pe Facebook un afiș cu îndemnul de participare la Campania de Promovare a Cărții/Lecturii. Postarea a fost distribuită în mesaje private utilizatorilor de diferite vârste ale bibliotecii și nu numai, astfel motivându-i să participe la Campanie. Participanții își vor dezvolta spiritul critic pentru selectarea fragmentelor îndrăgite din opere literare și vor elabora postere pentru a promova cărțile citite. Fiecare poster trebuie să conțină: un fon atractiv, titlul cărții, numele/prenumele autorului, fragmentul îndrăgit, numele/prenumele participantului, vârsta și o fotografie/imagine cu coperta cărții. Toate posterele sunt primite în format digital pe Messenger la BP Chirca Negru Marina. Lucrările prezentate pot fi elaborate în orice aplicație cunoscută de participant (Canva, PPT, FotoJet etc). Ele sunt postate pe rând, în ordinea în care sunt prezentate. Posterele care vor fi trimise mai târziu de 31 octombrie 2023 sau care nu vor corespunde criteriilor expuse mai sus, nu vor fi admise pentru promovare.
Toți participanții vor primi diplome! Cine va prezenta cele mai multe postere, va beneficia de o carte-cadou!
Acestea sunt condițiile și criteriile de participare la Campania „O aromă de lectură”, ediția a III-a din acest an. Fiecare utilizator care are vreun dispozitiv conectat la internet, are acces la informațiile cu privire la serviciile/activitățile organizate de bibliotecă. Vor mai urma încă multe inițiative la fel de frumoase!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.