Cutremur de 4.4 pe Richter in zona Vrancea

Cutremur

Cutremurul s-a produs în zona Vrancea, la 9 kilometri de localitatea Siriu, judeţul Buzău. Seismul s-a produs la o adâncime de 170 de kilometri.

“Vrancea este o zonă seismică activă care produce mereu cutremure. Nu este niciun motiv de panică. Orice seism până la 7 grade pe Richter nu prezintă importanţă pentru sesimologi, geologi”, a declarat la România TV, Gheorghe Mărmureanu, director onorific al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului.

Luni seară, în jurul orei 20.00, un alt cutremur s-a produs în Banat. Seismul a avut o magnitudine de 3,6 şi s-a produs la o adâncime de 6 kilometri.

“Toate cutremurele care se produc în ţara noastră sunt normale în condiţiile structurii tectonice din România. Un cutremur de 4,4 nu este neobişnuit, mai ales la adâncimea de 170 de kilometri, unde sunt toate epicentrele din zona Vrancea”, a declarat Mircea Săndulescu, profesor de geotectonică, ne relateaza rtv.net

Daca ti-a placut arata-le si prietenilor tai:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on RedditPrint this pageEmail this to someone

Leave a Reply

Your email address will not be published.