Cutremur de 4.6 in Romania

0
11

Cutremur

De cateva minute lumea pe retelele de socializare au zis ati simtit cutremurul, majoritatea din zona MARASESTI-PANCIU au constatat ca au simtit cutremurul si a fost resimtit si in zona Moldovei.

Epicentrul cutremurului a fost localizat in judetul Vrancea, la 44.87 grade latitudine Nordica si 27.18 grade longitudine Estica.S-a produs la o adancime de 40 km, intensitatea miscarii seismice in zona epicentrala a fost de 5 grade pe scara Mercalli.Inclusiv la IASI a fost simtit cutremurul si Galati.In ultimii 120 de ani au fost inregistrate peste 80 de replici de magnitudini foarte mici pana la 3,2 grade.

Directorul INFP, Mircea Radulian a declarat: “Activitatea din ultimul timp este în parametri normali pentru zona Vrancea, zonă ce generează permanent cutremure. Cu cât sunt mai mici cu atât sunt mai multe. Ar trebui să ne îngrijoreze un număr extrem de mare de cutremure sau lipsa totală a acestora.”

Mircea Radulian explica:”Cutremurele mici mai eliberează din energia din zonă şi mai pot amâna un cutremur mare, dar totuşi nu mă aştept la o eliberare prea mare de energie care să amâne cutremurul mare.”

Sa speram ca nu vor fi cutremure mai mari de 5 daca sunt mai mari de 5 grade Richter atunci is probleme de daramarea cladirilor si pierdeti omenesti.


Radio Noise Romania este alaturi de tine noi ne auto finantam din publicitatea de pe site dar 70% din cititori au AdBlock si am ales sa avem si link donatii, si tu ne poti sustine aceasta initiativa


Sustine proiectul Radio Noise Romania

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.