Galati: Peste 3.600 de persoane au fost evacuate

0
30

Potop la Galati

Potrivit acesteia, cel mai mare număr de persoane evacuate, 3.060, se află în comuna Pechea, alte 550 fiind în Slobozia Conachi, localităţi care în cursul nopţii trecute au căzut pradă unor noi viituri.

În total, în judeţul Galaţi, sunt afectate de inundaţii 34 de localităţi dintre cele 65, un număr de 24 fiind grav afectate. De asemenea, sunt inundate 1.858 de locuinţe iar 21 de case distruse.

Rămâne în continuare blocat traficul pe DN 25 între Vameş şi Tudor Vladimirescu, din cauza apei de pe carosabil, iar pe DN 26, în zona localităţii Măstăcani, intră doar autovehiculele de intervenţie în situaţii de urgenţă, pentru că există risc de prăbuşire a unei părţi din carosabil. DJ 253 este blocat între Băleni şi Cudalbi, din cauza avarierii unui pod. Traficul feroviar pe ruta Galaţi-Bârlad este blocat în continuare la Târgu Bujor din cauza aluviunilor.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a analizat şi dispus distribuirea de locuinţe modulare pentru sinistraţii din zonele inundate, primele astfel de module ajungând la Cudalbi. În cursul zilei de sâmbătă locuinţe modulare vor fi duse şi la Pechea.

În toate localităţile afectate de inundaţii au continuat acţiunile de salvare şi evacuare a persoanelor, de distribuire de apă potabilă şi alimente, evacuare apă din locuinţe, consolidări de diguri. Totodată, au fost distribuite către primării 70.000 de litri apă, 6.000 kilograme conserve de carne, 6.000 kilograme conserve pate, 600 pături.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, peste 1.300 de angajaţi ai Ministerului de Interne şi ai Ministerului Apărării au acţionat în cadrul intervenţiilor, scrie RomaniaTV.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.