Gripa face noi victime in Romania

0
65

Gripa

Autorităţile au anunţat numai astăzi cinci decese, după ce ieri fuseseră înregistrate alte patru. Numărul românilor care au fost răpuşi de boală a ajuns astfel la 27, conform ultimei informări a Institutului Naţional de Sănătate Publică.„Este mai mare decât aceeași perioadă a anului trecut, anul trecut au fost 21 de decese. În acest moment nu (putem declara epidemie, n.r.), e un sezon de gripă cu o circulație mai intensă a virusului gripal”, a declarat Sorina Pintea.

Așadar, astăzi, Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a anunţat confirmarea virusului gripal la alţi patru pacienţi care au decedat.

Trei dintre pacienţi au avut virus gripal de tip B – o femeie de 63 de ani din judeţul Mureş, o femeie de 72 de ani din Iaşi şi un bărbat de 72 de ani din Ilfov – toţi având boli cronice şi nefiind vaccinaţi antigripal, potrivit Digi24.ro

Din cauza conditiilor atmosferice cum ar fi anul acesta nu este iarna ca si cum ar trebuii sa fie multi microbi nu dispar si raman in aer si foarte multi oameni se imbolnavesc de gripa.Tot timpul trebuie sa ne spalam pe maini cand ajungem acasa sau daca mergem undeva sa mancam trebuie sa ne spalam pe maini aia ii tot ce conteaza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.