Hotelurile si pensiunile din Brasov ocupate aproape 100 la suta

0
11

Hotel Brasov

Cele mai mici preţuri de Revelion sunt în pensiunile şi vilele din zonele rurale, incluse în Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural (ANTREC), care, în judeţul Braşov, pune la dispoziţie circa 3.000 de locuri de cazare în localităţi precum Bran, Moeciu, Poiana Mărului, Râşnov, Zărneşti, Săcele sau Buneşti.

Preţurile de Revelionul din 2012 în pensiunile ANTREC sunt cuprinse între 150 şi 300 de lei de persoană pe zi, preţ care include micul dejun, cina şi masa festivă de Revelion.

„Gradul de ocupare este de circa 95 la sută pentru Revelion, la fel ca anul trecut. Dar mai pot fi găsite locuri pe ici pe colo pentru că mai sunt turişti care renunţă la camere pe ultima sută de metri”, a declarat preşedintele ANTREC Maria Stoian pentru Mediafax.

Preţurile în hotelurile şi pensiunile din staţiuni precum Predeal sau Poiana Braşov sunt ceva mai scumpe, şi aici rezervările pentru seara de Revelion fiind aproape complete. Există hoteluri care sunt rezervate sută la sută, iar altele care au doar jumătate din locuri ocupate.

La o pensiune de două stele în Predeal, un sejur de minim cinci nopţi pentru Revelion este 80 de euro/noapte/camera dublă.

Există şi varianta de închiriere a întregii pensiuni, în funcţie de locurile de cazare disponibile. Astfel, o pensiune de trei stele din Predeal, cu o capacitate de 14-16 locuri, poate fi închiriată la preţul de 2.000 de euro pentru 3 nopţi de Revelion sau la 2.400 de euro pentru un sejur de patru nopţi.

Totodată, mulţi hotelieri au oferte de grup. Astfel, la o pensiune de trei stele din Timişul de Sus, tariful pentru 3 nopţi pentru un grup de 12 persoane fără mese incluse este de 1.300lei/noapte/întreaga vilă sau 325 lei/persoană/întreg sejurul de 3 nopţi. Dacă este inclus şi micul dejun şi masa de Revelion, tariful creşte la 1.170 lei /camera dublă, respectiv 585 lei/persoană. Cei care optează pentru un sejur de 3 nopţi pot primi gratis încă o noapte, în funcţie de camera aleasă, sau 2 nopţi bonus pentru un sejur plătit de 5 nopţi.

În Poiana Braşov preţurile sunt mai mari decât în alte părţi. Astfel, la un hotel de patru stele turiştii trebuie să scoată din buzunar pentru Revelion între 900 şi 1.000 de euro/persoană pentru 4 sau 5 nopţi. În preţ sunt incluse trei mese pe zi, acces la piscină, saună şi fitness, activităţi zilnice pentru copii la grădiniţa hotelului, seri tematice, precum şi spectacole de muzică cu artişti precum Nico, Pepe, Anna Lesko şi program cu artificii la cumpăna dintre ani.

În municpiul Braşov, la un hotel de 3 stele, oferta pentru Revelion este de 80 euro/camera dublă/noapte pentru un sejur de minim 3 nopţi. Altă ofertă de Crăciun, în centrul vechi al Braşovului, este de 750 lei/2 persoane pe 5 nopţi sau 450 lei/2 persoane/3nopţi, ne relateaza rtv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.