ICED EARTH vin in Romania

0
28

Iced Earth

ICED EARTH va ajunge pentru prima oara in Romania intr-un concert prezentat de Promusic Events si revista Maximum Rock in cadrul turneului european care va avea loc in toamana acestui an. Evenimentul va avea loc la The Silver Church Club din Bucuresti in data de 22 noiembrie 2011.

ICED EARTH, formatie reprezentativa pentru scena metal americana, a fost infiinfata in 1985, in Tampa – Florida, creierul acesteia fiind chitaristul si compozitorul Jon Schaffer. Stilul formatiei se afla la intersectia sonoritatilor thrash metal, power metal, progressive metal si speed metal.

Jon Schaffer a inceput sa cante la chitara de la varsta de 14 ani si in anul 1985 a format trupa Purgatory in statul Indiana, insa, dupa ce s-a mutat in Florida si a aflat de existenta unei alte trupe cu acelasi nume, a redenumit formatia Iced Earth.

Numele Iced Earth este un tribut adus unui vechi prieten care a murit intr-un accident de motocicleta, pentru care a compus piesa Watching Over Me, care face parte de pe albumul Something Wicked This Way Comes (1998).

Anul acesta, la inceputul lunii martie, solistul vocal Matt Barlow isi anunta retragerea, locul acestuia fiind luat de catre Stu Block, excelentul solist vocal al formatiei canadiene Into Eternity. Cu siguranta va incepe un nou capitol in cariera formatiei Iced Earth pe care fanii muzicii metal nu trebuie sa-l rateze!

Desi prin Iced Earth s-au perindat numerosi muzicieni si solisti vocali, fiecare a contribuit la cresterea valorii acestei trupe, rezultatul final fiind o formatie cu un sound puternic, original si cu un puternic impact vizual cand vine vorba de prestatiile live.

Vezi Video:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.