La Alegerile Prezidentiale ar putea fi introdus votul electronic si prin corespondenta

0
37

“În cadrul întâlnirii, discuţiile s-au axat pe concluziile modului în care s-au desfăşurat cele două procese electorale. Preşedintele AEP a informat cu privire la numărul solicitărilor telefonice şi electronice din ziua alegerilor şi la modul eficient în care au fost comunicate informaţiile solicitate. Totodată, a făcut referire la funcţionarea în parametri normali a Sistemului informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal în ziua votării. Directorul general al Direcţiei generale sistemul informaţional electoral naţional a subliniat că nu s-au înregistrat evenimente semnificative care să afecteze infrastructura informaţională şi a reiterat faptul că repartizarea mandatelor va fi efectuată după colectarea datelor finale de pe o staţie-computer securizată şi certificată de CERT-RO”, scrie în comunicat.

Conform sursei citate, reprezentanţii Ministerului Afacerilor Externe (MAE) au informat despre apariţia unor “tentative de dezinformare şi de răspândire a ştirilor false care au fost combătute imediat, prin urmare nu au generat efecte nocive la scară largă”, scrie RomaniaTV.net

Ideea ii buna, nu ii o idee rea dar, exista unele probleme de securitate cibernetica trebuie sa fie foarte securizate deoarece stim ca oricine care ar participa la alegeri ar dori sa fraudeze electronic alegerile.Cat despre diaspora acolo ar trebuii sa fie voturile timp de doua zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.