Medicii de familie nu vor mai da medicamente gratuite si compensate

0
21

Medic de Familie

Medicii de familie din judet nu vor semna contractul cu Casa de Asigurari de Sanatate. Hotararea a fost luata, joi, 17 martie, in cadrul sedintei lunare a Asociatiei Medicilor de Familie Satu Mare.

Halal a ajuns tara asta, ei construiesc parcuri in sate fara apa curenta si canalizare, si toti bani ii baga cei de la guvern in buzunar, asa nu se poate in Romania.

Pana joi dimineata, jumatate din cei 11.000 de medici de familie din Romania au semnat ca nu vor accepta, in forma actuala, contractele cu Casa de Asigurari de Sanatate.Reuniti in sala mare de sedinte a Casei Judetene de Asigurari de Sanatate, medicii de familie satmareni au decis ca in 31 martie se vor intalni in aceeasi formula.

Apoi, la 1 aprilie, se vor prezenta la Directia de Sanatate Publica Satu Mare pentru a solicita certificatul de conformitate in baza caruia sa poata profesa in strainatate.De asemenea, medicii de familie satmareni nu vor permanenta si se tem de concurenta. Se gandesc cum sa-i impiedice pe colegii lor care probabil vor fi disponibilizati din spitalele restructurate sa intre in sistem.

Am asistat si noi la sedinta Asociatiei Medicilor de Familie Satu Mare de joi, 17 martie. Astfel am putut afla ce inseamna bolnavul pentru medic.
Medicina – o afacere cu banii statuluiDaca in 17 februarie medicii de familie satmareni s-au plans ca noile norme ii transforma in matematicieni, la sedinta lunara de joi, ei au vorbit despre medicina ca despre o simpla afacere. Ba chiar s-au indemnat reciproc sa nu le fie jena sa faca bani.

S-au gandit si cum i-ar putea sanctiona pe cei care ar indrazni ca semneze contractele pentru ca apoi sa le fure pacientii.Centrele de permanenta sunt vazute de medicii de familie satmareni ca niste unitati din care se pot face bani fara sa faci nimic. “Vor centre de permanenta deschidem centre de permanenta si castigam bani,” au spus doctorii satmareni la sedinta de joi.

Cu o minima investitie, un pat, un televizor si un calculator, medicii de familie spun ca pot deschide centre de permaneta in care sa doarma doctorii cu asistentele si asistentii cu doctoritele. Nici prin cap nu le trece sa doteze aceste centre cu defibrilator sau alta aparatura necesara acordarii primului ajutor.

“Apoi ii trimitem facturile la Csehi (presedintele Consiliului judetean Satu Mare, Arpad Csehi n.r.). Nu vor avea bani sa le plateasca, il dam in judecata si uite asa intr-o luna am terminat cu centrele de permanenta, ” au afirmat medicii.Sfatuiti sa nu-si programeze pacienti dupa 1 aprilie
Desi la sedinta au fost sfatuiti sa nu-si programeze pacienti pentru saptamana de dupa 1 aprlie, noua ne-au spus ca pentru o scurta perioada de timp vor continua sa lucreze fara sa fie platiti. “Pacientii vor veni in continuare la medicul de familie dar nu vor beneficia de retete si trimiteri in sistemul de asigurari,” ne-a spus dr. Calin Bumbulut.

Au fost indemnati sa nu cedeze o saptamana pentru ca oricum Romania nu poate rezista mai mult fara medici de familie.In aceste conditii ne intrebam care-i diferenta dintre guvernanti si medicii de familie?! In timp ce guvernantii se dau de ceasul mortii cum sa reduca din banii alocati sistemului de sanatate medicii de familie se gandesc cum sa castige mai mult fara sa faca nimic.Si pentru unii si pentru ceilalti pacientii conteaza doar atunci cand isi calculeaza banii pe care trebuie sa-i incaseze, ne informeaza informatia-zilei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.