RCS-RDS vinde cel mai ieftin curent din Romania

0
31

RCS RDS DIGI

Efect firesc al politicii de dezvoltare continuă din ultimii ani, în care Zoltan Teszari a cumpărat şapte parcuri fotovoltaice, inclusiv în Bihor, cu o capacitate totală de producţie de 23,5 megawaţi, compania îşi caută piaţă de desfacere. Grupul de firme şi-a extins activităţile în urmă cu doi ani, s-a autorizat la Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei ca furnizor de electricitate în aprilie 2013, iar din decembrie 2014 este trader pe piaţa de energie OPCOM, unde cumpără şi vinde curent. De altfel, discret şi fără niciun fel de publicitate, luna trecută angajaţii RCS&RDS ofereau deja firmelor de pe platforma industrială a Oradiei cea mai ieftină energie electrică din România.

Contractele pe un an prevăd un preţ fix de 130 lei pe megawatt, cu 23% mai mic decât cel al Electrica. În prima parte a anului compania pare a se concentra pe marii consumatori, cu un necesar de consum de peste 50 megawaţi, urmând ca din iunie să preia şi consumatorii mai mici. Tranzacţiile se fac în cel mai mare secret. „Nu sunt abilitat să dau niciun fel de relaţii. Vă rog să vă adresaţi compartimentului de marketing”, spune Dan Nanu, responsabilul de vânzări al RCS&RDS, care a ofertat deja majoritatea consumatorilor din zona industrială.

Noul furnizor atacă inclusiv piaţa consumatorilor casnici. Proiectul pilot lansat în ianuarie la Oradea urmăreşte transformarea actualilor abonaţi de telefonie şi internet în clienţi de electricitate. Contractele se încheie pe un an şi, la fel ca în cazul firmelor, compania oferă un preţ fix de 130 lei pe megawat, mult sub cel de 169 lei, dar care e actualizat de Electrica tot la şase luni. Evident, oferta implică doar preţul de bază. La preţul producătorului se adaugă taxele şi tarifele reglementate de stat, care triplează la 400 lei megawatul plătit de populaţie.

Condiţiile în care consumatorii se pot muta la noul furnizor sunt minimale. Noii abonaţi trebuie doar să aibă facturile plătite la zi şi să depună câte o copie după actul de identitate şi actul de proprietate al imobilului, iar de formalităţile de transfer se ocupă RCS&RDS, scrie eBihoreanul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.