Romania din nou sub zapada, viscol si ninsori

0
15

Iarna Viscol

În intervalul 25 ianuarie ORA 20.00 – 26 ianuarie ORA 04.00, în sudul Moldovei şi în cea mai mare parte a Munteniei, vântul va prezenta intensificări susţinute, depăşind la rafală 65-70 km/h.Administrația Națională de Meteorologie a emis două avertizări cod galben de ninsoare şi viscol valabile în Moldova, Muntenia, Oltenia şi Dobrogea.

În intervalul 26 ianuarie ORA 04.00 – 26 ianuarie ORA 14.00 va fi ninsoare local viscolită. În prima parte a zilei de sâmbăta va ninge în sudul şi sud-estul ţării, iar vântul va depăşi la rafală 40-50 km/h în Oltenia şi Dobrogea şi 55-70 km/h în Muntenia şi sudul Moldovei viscolind ninsoarea.

Administraţia Naţională de Meteorologie va analiza posibilitatea prelungirii codului galben de viscol şi ninsori şi după ora 14.00 a zilei de sâmbătă, dar cu restrângerea zonei afectate, ninsorile şi viscolul urmând să mai fie semnalat pe partea de est a ţării până în prima parte a zilei de duminică

Directorul general al ANM, Floriana Georgescu, a anunţat, vineri seara, la comandamentul de iarnă de la Palarul Victoria, că, potrivit utitmelor date, ninsorile prevăzute cu începere de sâmbătă, ora 04.00, în zona de sud, ar putea întârzia puţin, iar avertizarea de cod galben ar putea fi restrânsă.

Ea a adăugat că fenomenele meteo vor fi diminuate, dar vor continua să se manifeste pe partea est a ţării până la jumătatea zilei de duminică, iar dincolo de această perioadă nu se anticipează ca fenomenele să se mai agraveze dincolo de pragul codului galben.

Şi directorul ANM, Ion Sandu, a declarat vineri, la comandamentul de iarnă, că vor fi prelungite atenţionările de ninsori şi viscol până la ora 20.00, iar în weekend Vrancea şi Buzău ar putea intra sub cod portocaliu de ninsori şi viscol, citat de RTV.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.