Romanii inving criza crescand sinsile

0
43

Sinsila

Românii cu iniţiativă au reuşit să bată criza. Şi-au făcut crescătorii de şinşile şi n-au greşit. Micuţele animale s-au dovedit a fi o afacere pe cât de inedită, pe atât de profitabilă. Le aduc celor care le cresc un profit de zeci sau chiar sute de mii de euro pe an.

Extrem de popular pentru blăniţa lui, şinşila este un animal originar din America de Sud. Seamănă cu o veveriţă, este blând şi nu emană mirosuri. Are însă un stil de viaţă care trebuie respectat întocmai.

Întreţinerea fiecărui animal costă un euro pe lună. Nu pare mult, dar costurile ajung la câteva mii în cazul unei crescătorii. Afacerea aduce însă bani frumoşi.

Într-o crescătorie de 3.000 de şinşile sunt circa 2.400 de femele. Acestea nasc în medie şase pui pe an, care pot fi vânduţi cu 20 de euro fiecare. La un calcul simplu, crescătorii câştigă aproape 300.000 de euro din vânzarea lor, dar cheltuiesc o treime pentru a le întreţine.

Animalele crescute în România ajung în cele din urmă în Ungaria, unde sunt sacrificate. Blana ajunge apoi în atelierele de lucru ale celor mai mari producători de haine din lume. O haină de blană de şinşilă ajunge să coste şi zeci de mii de euro, citeaza Antena3.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.