Romanii plecati in strainatate la munca, trebuie sa contribuie la statul roman cu 5,5% din salariu

Euro

Romanii din Diaspora primesc o veste neasteptata la inceput de an. Acestia sunt nevoiti ca de acum inainte sa contribuie cu ban la statul roman, conform modificarilor facute in Codul Fiscal.

Noul Cod Fiscal ii taxeaza pe romanii plecati sa munceasca in strainatate cu 5,5% din salariul pe care il iau. Absolut toti romanii plecati afara sunt obligati sa achite o contributie de 5,5% din salariu statului roman, ne informeaza TeoTrandafir.ro

Parerea mea, asta ii o aberatie destul de mare adica pe langa ca platesti impozit pe o cladire sau apartament pe care il detii in Romania si pleci din tara sa muncesti cativa ani sa iti faci o casa in Romania decenta nu sa stai cu rate in banca si sa platesti pana la 100 de ani, statul mai si iti cere sa contribuii la statul roman cu salarul care il ia in tara unde munceste.

Cei care muncesc deja in Italia, Spania, Germania, Anglia sau in alta tara si au dubla cetatenie vor renunta la cetatenia romana si vor vinde ce au prin Romania, cunosc persoane si au plecat definitiv din tara nu doar pentru ei ci pentru copii lor sa aibe si o scolarizare pe masura.

Aici in Romania si daca faci o facultate si vrei sa te angajezi dupa o facultate iti cere sa ai experienta daca esti pentru prima oara angajat dupa ce iesi de pe bancile facultatii nu ai cum sa faci experienta pana nu te angajezi si deprinzi tainele muncii respective.

Prevad cam pana in 2020 natalitatea din Romania sa se injumatateasca si foarte multi tineri sa plece din tara mai ales daca ii si cu legea asta atunci nu se vor mai intoarce niciodata in Romania.

Daca ti-a placut arata-le si prietenilor tai:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on RedditPrint this pageEmail this to someone

Leave a Reply

Your email address will not be published.