Seceta creeaza probleme in Romania

0
4

Canicula

Seceta creează tot mai multe probleme în sudul ţării. Apa din fântâni a secat, iar agricultorii nu pot însămânţa ogoarele din cauza pământului uscat. În plus, din cauza nivelului scăzut al Dunării, epavele navelor scufundate de-a lungul timpului au ieşit la suprafaţă.

Cele mai mari probleme sunt în Câmpia Bărăganului. Nu a mai plouat de peste două luni, aşa că este aproape imposibil ca terenurile să fie arate şi semănate.

Oamenii se plâng că o asemenea secetă nu a mai fost de mulţi ani şi se tem că în 2012 culturile vor fi foarte slabe.

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, le promite însă agricultorilor subvenţii mai mari pe timp de secetă.

Seceta creează probleme şi pe Dunăre. Nivelul fluviului a scăzut foarte mult, iar epavele navelor scufundate de-a lungul timpului au ieşit la suprafaţă. Acestea le dau de furcă navigatorilor, obligaţi acum să le evite. Una dintre navele scufundate este şi “Slatina”. Aceasta urmează să fie scoasă la suprafaţă, ceea ce înseamnă un proiect foarte costisitor. Dacă se va reuşi scoaterea ei, statul român ar mai putea câştiga ceva bani, prin vânzarea navei la fier vechi, citeaza Antena3.


Radio Noise Romania este alaturi de tine noi ne auto finantam din publicitatea de pe site dar 70% din cititori au AdBlock si am ales sa avem si link donatii, si tu ne poti sustine aceasta initiativa

De acum esti la curent cu tot ce se intampla aplicatia Stirile Radio Noise Romania este in Magazin Play (Google Play) Stirile Radio Noise Romania in Magazin Play

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.