Turistii straini sunt inselati de taximetristi

0
7

Taximetrist

Când un străin urcă într-un taxi din România e ca şi cum ar striga în gura mare că vrea să fie jefuit. Reporterii Observatorului s-au transformat vineri, pentru câteva ore, în turişti ciprioţi. Ce a urmat este greu de închipuit. La Gara de Nord, în timp ce un taximetrist ne distrăgea atenţia, un alt bărbat a încercat să ne jefuiască.

Ora 12.00, Gara de Nord. Reporterul deghizat în turist face primii paşi în capitală. În mai puţin de 1 minut e racolat de un taximetrist pirat, extrem de insistent.

Turiştii străini sau românii din provincie pe faţa cărora se poate citi că sunt pierduţi în Bucureşti, sunt cea mai uşoară pradă.

Din patru curse făcute ca turist străin, reporterul nostru a fost înşelat la trei. Taximetriştii nici măcar nu s-au mai sinchisit să dea restul.

Dar emoţiile abia începeau. Ce avea să urmeze întrece orice imaginaţie.

În timp ce taximetristul îi distrăgea reporterului atenţia, un alt bărbat, a încercat să-l jefuiască.

Am căutat ajutorul unui reprezentant al firmei de pază de la gară, aflat la o aruncătură de băţ de locul incidentului. Omul însă, s-a jurat că nu a văzut nimic.

Puţini dintre străinii păcăliţi de taximetrişti fac plângere la Poliţie sau Protecţia Consumatorului, aşa că nimeni nu ştie nici măcar câţi turişti veniţi la Bucureşti au fost înşelaţi.

Află ei, pe pielea lor, iar a doua oară ştiu să se ferească. Sau măcar ştiu să nu mai vină…

Printre victimele taximetriştilor bucureşteni se numără şi un funcţionar al Băncii Mondiale. Bărbatul a reclamat la Poliţie acum câteva săptămâni că şoferul taximetrului pe care l-a luat de la aeroport nu i-a dat bon fiscal, ba chiar l-a bruscat în momentul în care i-a solicitat hârtia, citeaza Antena3.


Radio Noise Romania este alaturi de tine noi ne auto finantam din publicitatea de pe site dar 70% din cititori au AdBlock si am ales sa avem si link donatii, si tu ne poti sustine aceasta initiativa


Ca sa fii la curent cu ultimele stiri din Romania cat si din strainatate, acu poti afla cel mai simplu instaland aplicatia Stirile Radio Noise Romania care se gaseste in Google Play/Magazin Play

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.