Vijelii, grindina si ploii torentiale pentru jumatate din Romania

0
15

Cod galben de ploi si vijelii

In prima săptămână sunt aşteptate ploi însoţite de descărcări electrice şi vijelii în Muntenia, Moldova, Oltenia, Banat, Transilvania şi Maramureş.In Muntenia instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în intervalul 15 – 18 iunie, când vor fi averse, iar pe arii restrânse se vor înregistra cantităţi de apă însemnate. Ploi locale sunt posibile în a doua săptămână de prognoză, în special după data de 23 iunie.

In Moldova tendinţa va fi de încălzire treptată, mai evidentă în a doua săptămână de prognoză, când media regională a maximelor va fi de 27…28 de grade. Valorile nocturne vor avea o tendinţă asemănătoare, coborând de la 18 de grade, până spre 12 grade în intervalul 18 – 21 iunie, ulterior urmând să crească la 15…16 grade. Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în intervalul 15 – 17 iunie, când vor fi averse torențiale, iar pe arii restrânse se vor înregistra cantităţi de apă însemnate. În a doua săptămână de prognoză, sunt de așteptat ploi, în general slabe cantitativ.

In Dobrogea vremea se va răcori, urmând a se înregistra maxime, în medie regională, de 24…26 de grade şi minime în jurul a 16 grade. În a doua săptămână de prognoză, temperatura va creşte uşor, spre medii ale valorilor diurne ce vor ajunge la 28 de grade şi minime de 18 grade, caracterizând o vreme normală sub aspect termic.

Regimul pluviometric se va menţine în general deficitar, exceptând intervalul 15 – 18 iunie, când vor fi averse, posibil torențiale şi punctiform se vor acumula cantităţi de apă însemnate.In Banat temperatura va marca însă o scădere semnificativă în perioada 17 – 21 iunie, când valorile termice se vor situa uşor sub mediile multianuale, respectiv o medie regională a maximelor de 24…26 de grade şi minime în jurul a 12 grade. Încălzirea estimată pentru a doua săptămână de prognoză va însemna maxime de 29…30 de grade şi minime de 15…16 grade.In Crisana maxime de 31…32 de grade, temperaturile vor coborî uşor sub normele climatologice ale perioadei între 17 și 21 iunie, când valorile termice maxime se vor situa între 22 şi 25 de grade, iar cele minime vor fi de 11…12 grade. Temperatura va fi în creştere după data de 22 iunie și se va ajunge la o medie regională a valorilor maxime în jurul a 28 de grade şi a minimelor de 14…15 grade, caracterizând o vreme normală sub aspect termic.

In Transilvania vremea va intra într-un proces de răcire, astfel că valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale ale perioadei, iar mai ales în zilele de 17 şi 20 iunie vor caracteriza o vreme răcoroasă pentru această dată. Se vor înregistra medii regionale ale maximelor de 21…24 de grade şi minime în jurul a 10 grade, cu valori mai scăzute în zonele depresionare, scrie RomaniaTV.net

Grindina si la Cluj cat un ou de porumbel in unele zone gheata a ajuns pe drum ca si intr-o zi de iarna, ideea ii ca noi in Romania nu am avut niciodata vreme asa de extrema, vremea asta a pus stapanire pe Romania in momentul defrisari padurilor excesiv mai taiati padurile ca in curand vom auzii ca se transforma si Tornade in Romania, sper ca presedintele va promulga si va trece si de senat si de parlament interzicerea taierii padurilor.

Dar acuma ei sunt ocupati isi voteaza pensii de peste 4400 de lei pe luna nu ii intereseaza de nimeni bun dar tot ma gandesc de la cine va lua acesti bani totusi ei nu se gandesc ca tineretul ii majoritatea plecat din Romania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.