Vineri va ninge in sudul tarii inclusiv in Bucuresti

0
17

Furtuna de zapada

ANM a emis, miercuri, două avertizări cod galben de precipitaţii importante cantitativ, intensificări ale vântului şi ninsori, valabile de joi de la prânz până sâmbătă după-amiaza. În cadrul comandamentului de urgenţă, directorul ANM, Ion Sandu, a declarat că este posibil ca în acest interval să fie emise şi coduri portocalii de vreme rea pe perioade limitate.

„În România, deocamdată, este emis cod galben care înseamnă viscol la munte. Mâine noapte (vineri noaptea n.r.) este posibil să se transforme în ninsoare inclusiv în Bucureşti, adică în sudul ţării, viteze de vânt de 50-60 de kilometri pe oră. Ne aşteptăm ca acolo unde se asociază viteză de vânt de peste 70 de kilometri pe oră şi ninsoare să emitem nişte coduri portocalii pe perioade limitate, urmând ca la expirarea atenţionării cod galben la nivel naţional, adică sâmbătă după-amiază, să nu emitem la nivel naţional o altă atenţionare, pentru că precipitaţiile practic se diminuează foarte mult. Rămâne însă vântul la 40-50 de kilometri pe oră şi pentru asta probabil se vor mai emite atenţionări locale”, a declarat, joi, Ion Sandu, directorul ANM.

ANM a emis, miercuri, două avertizări de vreme rea. Primul cod este este valabil de joi de la prânz până sâmbată după-amiază. Va ploua în cea mai mare parte a ţării, iar la munte şi în regiunile sud-vestice va ninge. Viteza vântului va depăşi la rafală 60 km/h. A doua atenţionare meteo este valabilă de vineri de la ora 16, până sâmbătă.

Va ninge în toate zonele montane, în Oltenia, Muntenia, centrul şi sudul Moldovei, cea mai mare parte a Transilvaniei şi în sudul Banatului, scrie RomaniaTV.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.