Vreme mai calda decat in mod normal

0
16

Vreme mai calda

Meteorologii prognozează maxime cuprinse în general între 4 grade în zonele joase din est şi sud şi 15 grade în dealurile Banatului. În zonele joase din sud şi est cerul rămâne mai mult noros şi mai ales dimineaţă e ceaţă, trecător asociată cu burniţă În celelalte regiuni norii acoperă temnporar cerul şi doar izolat va fi ceaţă. Mai plouă slab în Maramureş, în nordul Crişanei şi al Transilvaniei, iar în Carpaţii Orientali, la altitudini mari sunt posibile precipitaţii mixte.

În Capitală, soarele e foarte scump la vedere, rămâne aproape toată ziua dincolo de un strat de nori joşi. Mai ales dimienaţa va fi ceaţă, iar după amiază vine totuşi cu maxime uşor peste medii, 3-5 grade anunţă meteorologii.

Marţi, vremea rămâne caldă pentru prima parte a lunii ianuarie, mai ales la deal şi la munte, unde soarele e destul de darnic peste zi. În schimb, în zonele joase, cerul rămâne mai mult noros şi îndeosebi dimineaţă local va fi ceaţă, trecător asociată cu burniţă. Vântul nu suflă energic în nicio zona a ţării iar maximele termice se vor situa în general între 2 grade în zonele depresionare din estul Transilvaniei şi 13 grade în Dealurile Banatului.

În Capitală, ziua de marţi începe cu cerul încărcat de nori joşi şi ceaţă, sunt şi condiţii de burniţă şi abia spre amiaaza e posibil să vedem câteva raZe de soare. Mercirul din termometre nu trece dec 4-5 grade, o idee însă mai caldă decât în mod obişnuit.

Şi miercuri tot de temperaturi mai ridicate decât în mod normal pentru această perioadă avem parte, mai ales la deal şi la munte, unde vremea este şi plăcută ca aspect, cu cerul variabil. În zonele de deal şi de podiş vremea e mohorâtă, cu nori mulţi şi local ceaţă asociată izolat cu burniţă. Vântul suflă destul de potolit, iar maximele sunt comparabile cu cele din ziua precedentă, pornesc de la aproximativ 2 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi ajung la 15 grade în dealurile Banatului.

Vreme de toamnă târzie şi în Bucureşti, adică cer noros şi ceaţă, mai ales dimineaţă, dar şi spre seară. Mercurul din termometre se opreşte peste zi la 3-4 grade.

Joi temperaturile rămân mai ridiocate decât mediile climatologice ale perioadei, cu maxime de la 2 la 12 grade, cu cele mai mari valori la deal, unde, că şi la munte, vremea e frumoasă, cu cerul variabil. . În zonele joase de relief rămân norii joşi împreună ceaţă şi izolat burniţă. Spre finalul săptămânii temperaturile continuă să rămână mai mari decât mediile climatologice ale acestei perioade. În vest, în nord şi în centru local vor fi precipitaţii mixte, mai ales ploi iar la munte vor fi precipitaţii mixte. În priemele zile în zonele joase ceaţă va fi încă prezenţa, scrie ROMANIATV.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.