Fontella Bass, a murit la 72 de ani

Fontella Bass

Cântăreaţa americană de muzică soul Fontella Bass, devenită celebră graţie piesei “Rescue Me” din 1965, a murit la vârsta de 72 de ani, în noaptea de miercuri spre joi, în urma unei crize cardiace.

Cântăreaţa a murit într-un spital din oraşul ei natal, Saint Louis, din statul Missouri, a precizat familia artistei, citată de un cotidian local, St. Louis Today. Potrivit acestei publicaţii, Fontella Bass suferise o altă criză cardiacă pe 2 decembrie.

Comparată uneori cu Aretha Franklin, Fontella Bass a înregistrat primele succese muzicale alături de Bobby McClure, în 1965, cu piese precum “Don’t Mess Up A Good Thing” şi “You’ll Miss Me (When I’m Gone)”, ambele ajungând pe poziţii înalte în topurile pop şi R&B.

Piesa care a făcut-o însă celebră este “Rescue Me”, lansată în toamna anului 1965, care a rămas în fruntea topului Billboard vreme de patru săptămâni şi a devenit unul dintre cele mai renumite cântece soul din toate timpurile.

Acest cântec a fost interpretat apoi de mulţi artişti de-a lungul anilor, inclusiv de staruri pop precum Linda Ronstadt şi Cher, iar cel mai recent, în anul 2000, de grupul britanic Nu Generation, care a remixat această piesă şi a transformat-o într-una aparţinând genului dance.

Coverul grupului Nu Generation, intitulat “In Your Arms (Rescue Me)”, a reuşit să ajungă printre primele 10 piese din topul britanic.

Fontella Bass s-a bucurat de un succes mai moderat cu un album gospel, în anii 1990, însă nu a mai atins acelaşi nivel de popularitate pe care l-a avut cu “Rescue Me”.Artista americană a fost căsătorită cu trompetistul şi compozitorul de jazz Lester Bowie, cu care a avut patru copii, ne relateaza rtv.net

Daca ti-a placut arata-le si prietenilor tai:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on StumbleUpon
StumbleUpon
Share on Reddit
Reddit
Print this page
Print
Email this to someone
email