Bob Dylan interzis in China

0
18

bob-dylan
Ministerul Culturii din Beijing i-a interzis lui Bob Dylan orice reprezentatie in aceasta tara, artistul fiind nevoit sa renunte la toate concertele programate luna aceasta pe teritoriul Chinei.

Dylan va continua insa turneul „Never Ending Tour” cu numeroase alte spectacole in jurul lumii, urmand a sosi vara aceasta pentru prima data si in Romania.

Desi au fost anuntate oficial inca din luna ianuarie a acestui an, concertele pe care Bob Dylan urma sa le sustina in China au fost interzise de Ministerul de Cultura din Beijing pe fondul istoriei culturale controversate a artistului, cunoscut pentru ideile sale de libertate si independenta care contravin filosofiei comuniste adoptate de regimul politic din aceasta tara.

Figura sociala emblematica, Dylan este recunoscut in lumea intreaga pentru mesajele revolutionare exprimate in versurile muzicii sale, un exemplu reprezentativ fiind bine cunoscutele piese-manifest „The Times They Are A-Changin” sau „Blowin’ in the Wind”, deseori interpretate de artist in cadrul demonstratiilor pentru pace.

Cazul de cenzurare artistica nu este insa primul de acest gen, oficialii chinezi devenind foarte restrictivi in ceea ce priveste concertele artistilor straini in aceasta tara incepand cu show-ul artistei Bjork din anul 2008.

In acea perioada solista a provocat o intreaga controversa in randul autoritatilor prin mesajele militante de eliberare a Tibetului, interpretand hitul „Declare Independence” in timpul unui concert din Shanghai.

Bob Dylan se alatura astfel unei liste „negre” de artisti carora li s-a refuzat posibilitatea de a concerta in China, printre acestia numarandu-se membrii trupei Oasis, dar si Celine Dion, careia i-a fost restrictionata prezenta in timpul unui show din China in anul 2008 din aceleasi considerente ideologice.

Seria de spectacole incluse in turneul „Never Ending Tour” va continua insa in tari precum Grecia, Turcia, Slovacia, Macedonia, Franta sau Spania, Bob Dylan urmand a ajunge pentru prima data si in Romania, vara aceasta, pe data de 2 iunie.

Biletele pentru concertul Bob Dylan pot fi achizitionate online, de pe www.myticket.ro si din reteaua magazinelor Diverta la diferite categorii de pret, in functie de distanta fata de scena: 350, 250, 130 RON.
LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.