Gani – MaRAPton sau iubirea pentru hip-hop in 5 abordari diferite

0
46

Gani

Ce faci atunci când iubești atât de mult hip-hop-ul încât devine parte integrantă din tine și l-ai putea elogia la nesfârșit? Gani, de exemplu, a trecut prin toate stările pe care le trăiește prin hip-hop, rezultatul fiind un maraton liric de 108 versuri transpuse în 4 minute și jumătate de cântat aproape fără oprire într-o sesiune live de studio.
 
Piesa constă, de fapt, în 5 bucăți abordate diferit din toate punctele de vedere (inclusiv ca instrumental, subgen muzical, perspectivă, flow și atitudine), având ca punct comun relația artistei cu rap-ul. Astfel, pe un soundtrack boom bap, grime, trap, future bass și chiar rapcore, ascultătorul face cunoștință cu toate fațetele personalității unui MC – pornind de la story telling-ul care amintește primul contact cu cultura hip-hop, se subliniază pasiunea care învinge orice probleme și conferă puterea de a face nenumărate sacrificii pentru îndeplinirea visului. Se ajunge apoi la ego-ul și concurența specifice domeniului, contracarate imediat de dorința de defulare și de a folosi în scop pozitiv ocazia de a transmite mesaje, ca în final acestea să se echilibreze printr-o atitudine hotărâtă.
 
Filmările au avut loc la PHH Studio, avându-l ca inginer de sunet pe Călin Grăjdan. De partea video este răspunzător Vlad Mareș, montajul fiind realizat și cu implicarea lui Gani.
 
MaRAPton vine la aproximativ două luni de la lansarea videoclipului Oglinzi, primul single de pe a.m., următorul album solo al artistei. Cu toate acestea, aflăm că prezenta bucată 5 în 1 nu va fi inclusă pe album, ci pe un viitor mixtape ce va preceda albumul:
 
„Am început să lucrez la albumul a.m. în urmă cu câteva luni. Acest album e foarte special pentru mine, prin caracterul profund personal și introspectiv. Încă lucrez la el, dar am totul foarte clar în cap – conceptul, sound-ul, titlul și subiectul pieselor, inclusiv ordinea lor în tracklist, deloc întâmplătoare. Nu vreau să mai schimb nimic la el, ci doar să-mi fac filmul. Dar, cum în paralel tot apar idei noi, la care nu vreau să renunț sau să le amân, soluția a fost să încep lucrul la un material distinct, unde să-și poată găsi locul. Așa s-a născut viitorul mixtape Note de SubSol, care reprezintă esența sound-ului pe care îl iubesc și terapia mea prin lirică.” – Gani
 
Pe lângă cele două materiale solo aflate în lucru, Gani activează și ca membră a trupei MUZE – prima brigadă rap feminină din România – alături de EnerGIA, Liry, MGee și Undercover, formulă în care, de asemenea, pregătește un album.
 
Gani poate fi găsită pe principalele platforme social media, precum Facebook, Instagram, Youtube și Bandcamp, de unde doritorii pot downloada și achiziționa în format digital cel mai recent material audio.


 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.