Raluca Raducanu (Fata cu Vioara) reprezinta Romania in topul celor mai bune momente X Factor Global 2018

0
86

Raluca Raducanu - Fata cu Vioara

Cunoscută sub numele de “Fata cu Vioara”, Raluca Răducanu, solistă şi violonistă, s-a bucurat de încă o realizare notabilă pentru cariera ei de muzician profesionist. Astfel, a doua piesă din cadrul concursului X Factor România, reinterpretarea celebrei melodii Billie Jean a lui Michael Jackson, i-a asigurat Ralucăi locul binemeritat în topul celor mai bune reprezentații din lume remarcate de X Factor Global, în anul 2018.

Piesa Billie Jean a celebrului artist Michael Jackson a fost reorchestrată într-o manieră fresh ce reprezintă o fuziune între rock, pop și phunk, într-un mix de voce și vioară. Melodia este publicată pe canalul oficial de Youtube al X Factor Global.

Momentul Ralucăi este inclus într-un colaj de reinterpretări din anii 80’ ale pieselor mai multor concurenți din USA, UK și Italia, printre care se numără Khaya Cohen (X Factor USA), Saara Aalto (X Factor UK), Domenico Arezzo (X Factor Italia), One Direction (X Factor UK) și Emily Middlemas (X Factor UK).

“Sunt extrem de fericită că munca îmi este apreciată și la nivel internațional. Este o confirmare a muncii mele de zi cu zi și a orelor de studiu petrecute în sala de repetiții. X Factor Global mă determină nu doar să mă bucur de această realizare, dar mă ambiționează să mă mențin la aceleași standarde și chiar să le depășesc. Vreau să le mulțumesc tuturor pentru susținere și pentru faptul că au fost alături de mine în drumul spre îndeplinirea acestui vis”, a spus Raluca Răducanu, fondatoarea şi solista violonistă a proiectului Fata cu Vioara & Band.

Succesul coverului Billie Jean vine după interpretarea solo a piesei Every Breath You Take (The Police) prin intermediul căreia Raluca a fost remarcată pentru prima dată de către X Factor Global.

Anul acesta, Raluca Răducanu și-a lansat propriul proiect, trupa Fata cu Vioara & Band, fondată alături de șapte tineri artiști ai Universității Naționale de Muzică din București, în cadrul căreia Raluca a urmat cursurile Facultății de Interpretare Muzicală.

Despre Fata cu Vioara

Cunoscută sub numele de “Fata cu Vioara”, Raluca Răducanu este una dintre cele mai apreciate soliste și violoniste din România. Anul acesta, Raluca s-a bucurat de realizări notabile pentru cariera ei de muzician profesionist: participarea la Eurovision alături de trupa din care a făcut parte și interpretarea solo de la concursul X Factor România, prin intermediul căruia a fost remarcată și de către X Factor Global, momentul ei prezentând o abordare inedită datorită conceptului vioară-voce.
Atenta îndrumare a tatălui, cât și exigența profesorilor au determinat-o pe Raluca să progreseze constant, dorindu-și o adevărată carieră ca muzician. După terminarea liceului, drumul ei către perfecționare a dus-o la București, pe treptele Facultății de Interpretare Muzicală, din cadrul Universității Naționale de Muzică (UNMB). Pe perioada studiilor din cadrul UNMB, Raluca s-a familiarizat în scurt timp cu scena, susținând recitaluri și concerte, dar și cu mediul competitiv specific profesiei de violonist, participând și câștigând premii la diferite concursuri din industrie.  
După terminarea facultății, Raluca a explorat noi abordări în muzică. Cu o educație solidă în spate, în ceea ce privește muzica populară și cea clasică, Raluca și-a îndreptat atenția și către alte genuri muzicale. Astfel, încă din perioada studiilor, Raluca a avut o pasiune în continuă dezvoltare pentru muzică populară autohtonă.

În anul 2011, înregistra prima piesă solo în studio, în posturile de solist vocal și violonist, ea devenind astfel un artist din ce în ce mai complex. Pe lângă prestațiile solo pe care le are ca invitat special, Fata cu Vioara colaborează ca solistă – violonistă alături de banduri consacrate din ţară. În acelaşi timp, Raluca se pregătește intens și lucrează la propriul proiect.

Vocea Ralucăi reflectă un mix perfect între o educație muzicală solidă, inovație și creativitate, acestea fiind doar câteva dintre elementele care îi încântă publicul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.