Romania va participa la Eurovision 2014

0
11

Eurovision 2014

Pana la momentul actual, 35 de tari si-au confirmat prezenta. Datele stabilite pentru cele doua semifinale sunt 6 si 8 mai, cu finala pe 10 mai 2014.

Din cauza problemelor financiare, sau din cauza rezultatelor nesatisfacatoare pe care le-au obtinut, fie din cauza cifrelor mici de audienta, 11 tari s-au retras (Andora, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Luxemburg, Monaco, Maroc, Republica Ceha, Serbia, Slovacia, Turcia).

Postul CyBC si-a anuntat retragerea din concurs din cauza crizei financiare si a restrictiilor bugetare din Cipru. Totusi, un alt post de televiziune din Cipru, Sigma TV, a sponsorizat canalul CyBC, seful adjunct declarand ca sunt dispusi sa organizeze selectia nationala din Cipru: “Suportam costurile necesare pentru piesa si artist la fel cum MAD TV a facut in Grecia anul trecut… Nu este niciodata prea tarziu, inca e timp”.

RTVSLO a inscris Slovenia in concurs, dar o decizie finala privind participarea este asteptata pana pe 17 ianuarie, data pana la care este posibila retragerea din concurs, fara costuri, iar daca decizia va fi de a nu participa, Slovenia se va retrage.

Etapele desfasurarii selectiei nationale sunt urmatoarele: incepand din 15 ianuarie pana pe 14 februarie se fac inscrierile; pe 19 si 20 februarie un juriu de specialitate va audia piesele inscrise in concurs; doar 12 melodii vor intra, pe 1 martie, in selectia nationala, care va fi transmisa de TVR. Melodia inscrisa nu trebuie sa fi fost lansata comercial si/sau interpretata public (integral sau partial) inainte de 1 septembrie 2013.

Piesa nu trebuie sa depaseasca 3 minute, iar varsta minima a interpretilor trebuie sa fie de 16 ani impliniti la data finalei internationale, conform Regulamentului EBU. Informatii suplimentare pot fi gasite pe eurovision.tvr.ro, sectiunea Regulament, incepand cu 12 ianuarie.


Radio Noise Romania este alaturi de tine noi ne auto finantam din publicitatea de pe site dar 70% din cititori au AdBlock si am ales sa avem si link donatii, si tu ne poti sustine aceasta initiativa


Ca sa fii la curent cu ultimele stiri din Romania cat si din strainatate, acu poti afla cel mai simplu instaland aplicatia Stirile Radio Noise Romania care se gaseste in Google Play/Magazin Play

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.