Voices Media prezinta primul proiect Electro Swing din Romania

0
30

The Rank & Fashion

The Rank&Fashion este o trupă bucureşteană de Electro Swing, fiind prima din România care abordează acest gen de muzică. Numele trupei poate fi tradus în română ca „aristocraţie” sau „înalta societate”.

Trupa a luat fiinţă în aprilie 2013, după ce Vlad Duţă a stabilit o serie de întâlniri cu Ştefan Sandu, cu care mai colaborase într-o trupă de alternative metal în 2010. La nici trei luni de când au pus baza proiectului, cei doi aveau deja suficient material pentru a susţine un concert. Acesta a avut loc în iulie 2013 în clubul Panic! din Bucureşti, iar reacţiile pozitive ale publicului i-au determinat pe Duţă şi Sandu să lucreze la primul lor album. Acesta se va numi In Small Boxes şi va fi lansat la sfârşitul lunii Noiembrie în 2014.

Combinaţia dintre sunetele desprinse din muzica anilor `30 şi `40 (în special din jazz şi swing) cu beat-uri electronice, dar şi cu elemente din genurile electro, blues, rockabilly, rock’n’roll, hip-hop, DnB şi dubstep, au făcut din The Rank&Fashion o formaţie autentică de Electro Swing. În acelaşi timp, trupa se distinge prin prezenţa unui solist masculin, spre deosebire de majoritatea grupurilor din acest gen muzical, ce folosesc voci feminine.

Într-un articol de pe siteul GEN90.net era menţionat „The Rank&Fashion este trupa despre care aş vrea să vorbesc ceva mai mult și asta pentru că îmi place agitaţia din muzica lor. Oamenii ăştia au arătat că şi la noi se poate face muzică dansabilă, cu substrat, cu bun gust. Nu sunt singurii, dar vorbesc despre ei fiindcă au dat o nouă faţă electroswing-ului de la noi. Sau, mai degrabă, l-au inventat”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.