Ford B-MAX cel mai bine vandut din Europa


Ford B-MAX

Ford B-MAX a atins o cota de vanzari de 15.8% pe segmentul monovolumelor compacte in Europa in primele sase luni ale anului, cu 38.000 de vehicule vandute in cele 19 piete europene traditionale ale Ford. Productia B-MAX a inceput la uzina Ford din Craiova la mijlocul anului 2012, fiind lansat in toate pietele europene in luna noiembrie a aceluiasi an.

B-MAX a depasit la capitolul vanzari modelele Citroen C3 Picasso, Fiat 500L, Honda Jazz si Opel/Vauxhall Meriva in primul semestru al anului 2013. Cresterea vanzarilor a facut ca B-MAX sa se claseze pe primul loc in segmentul sau pe pietele importante din Germania si Marea Britanie in al doilea trimestru. S-a clasat pe primul loc la vanzari si in Belgia/Luxemburg, Olanda si Norvegia in primul semestru.

Tehnologiile avansate reprezinta un factor cheie pentru succesul B-MAX, 80% dintre clientii europeni comandand sistemul de conectivitate Ford SYNC, care include functia Emergency Assistance, castigatoare a unui premiu Euro NCAP, care poate alerta operatorii locali de servicii de urgenta cu privire la un accident. Acesta este disponibil in 26 de limbi, vorbite in 40 de regiuni europene.

Motorul pe benzina Ford EcoBoost de 1 litru – Motorul International al Anului in 2012 si 2013 – a fost ales de 43% dintre cumparatorii de modele B-MAX; 22% dintre clientii B-MAX au optat pentru functia Active City Stop, premiata si ea de catre Euro NCAP. Aceasta monitorizeaza traficul din fata automobilului si activeaza automat franele daca detecteaza iminenta unei coliziuni cu vehiculul din fata; 12% dintre clienti au ales optiunea Rear View Camera.

Daca ti-a placut arata-le si prietenilor tai:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on RedditPrint this pageEmail this to someone