In 2012 Mercedes a inregistrat nou record de vanzari

0
10

Mercedes

Mercedes a anunţat vineri că a înregistrat un nou record de vânzări în 2012, în special datorită creşterii din China şi Statele Unite, informează AFP.

Potrivit oficialilor Mercedes, aproximativ 1,3 milioane de maşini ale acestei mărci au fost vândute în ultimul an, ceea ce reprezintă o creştere cu 4,7% faţă de 2011.

Cu 274.134 de maşini vândute, adică o creştere de 11,8%, Statele Unite au depăşit Germania ca principală piaţă de vânzare pentru Mercedes.

În 2012, în Germania s-au vândut 261.084 de maşini ale mărcii, în timp ce China a contribuit cu aproape 200.000 de unităţi la bilanţul final, o creştere de 1,5%.

„Suntem foarte încântaţi de vânzările pe care le-am avut în întregul an 2012. În ciuda dificultăţilor din ţările est-europene şi a numeroaselor schimbări de modele, am reuşit să depăşim recordul de vânzări din 2011”, a declarat Dieter Zetsche, directorul executiv al Daimler, compania care deţine Mercedez-Benz.

Cu toate acestea, Daimler a avut de suferit din cauza dificultăţilor din industria auto şi a început un program prin care speră să taie aproximativ două miliarde de euro din cheltuieli până în 2014.

Potrivit unui raport publicat joi, circa 3,1 milioane de maşini noi au fost înregistrate în Germania în 2012, o scădere faţă de anul precedent, atunci când numărul maşinilor noi a fost de 3.17 milioane, citat de Antena3.ro


Radio Noise Romania este alaturi de tine noi ne auto finantam din publicitatea de pe site dar 70% din cititori au AdBlock si am ales sa avem si link donatii, si tu ne poti sustine aceasta initiativa


Ca sa fii la curent cu ultimele stiri din Romania cat si din strainatate, acu poti afla cel mai simplu instaland aplicatia Stirile Radio Noise Romania care se gaseste in Google Play/Magazin Play

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.