O noua generatie de Q7 de la Audi va fi lansata in 2014


Audi Q7

Audi va lansa viitorul Q7 abia in anul 2014. SUV-ul va avea la baza noua platforma MLB, o caroserie din aluminiu si 300 kg in minus.

Dupa ce anul precedent a suferit un facelift, casa auto din Ingolstadt pregateste de zor noua generatie a celui mai logeviv off-roader Audi, modelul urmand sa ajunga in showroomuri la inceputul lui 2014.

Viitorul Q7 va fi construit pe noua platforma tehnica MLB Evo si va beneficia de o caroserie construita integral din aluminiu. Gratie acestei solutii, rivalul direct al lui BMW X5 va pierde in greutate 300 de kilograme.

Gama de motorizari va fi compusa din noi unitati diesel si pe benzina, care vor respecta normele de poluare Euro 6. In plus, constructorul auto va lansa si o versiune hibrida, care va fi pusa in miscare de un sistem format din propulsorul pe benzina 2.0 TFSI de 217 CP si un motor electric de 99 CP.

Pentru anul 2016, Audi planuieste lansarea noii generati Q5, care va avea la baza aceeasi platforma MLB Evo si va slabi 100 de kilograme, comparativ cu actualul model.

Planurile producatorului auto nu se opresc aici, pe lista figurand modele cu totul si cu totul noi. Este vorba de viitorul Audi Q6, care va intra in competitie directa cu BMW X6. In ceea ce priveste modelul Q4, acesta va fi construit pe arhitectura varului de grup Porsche Cajun. Debutul este programat pentru anul 2017.

Sursa: Auto.ro

Daca ti-a placut arata-le si prietenilor tai:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on RedditPrint this pageEmail this to someone

Leave a Reply

Your email address will not be published.