Supermasina extrema, Ferrari FXX K

0
123

Ferrari FXX K

Pentru Ferrari, FXX K este mai mult decât un “simplu” model supersport. FXX K este descris de italieni drept un program de cercetare şi dezvoltare, care are ca piesă centrală un vehicul experimental bazat pe LaFerrari, primul hibrid produs la Maranello. Litera “K” din denumirea modelului face referire la sistemul KERS cu care este echipată maşina, cu scopul de a maximiza performanţele pe circuit.

Ca şi la precedentele FXX şi 599 XX, inginerii italieni s-au concentrat pe îmbunătăţirea aerodinamicii modelului de bază. Sar în ochi imediat cele două aripi fixe de la partea din spate a maşinii, care completează eleronul mobil cu care este dotat FXX K, iar spoilerul faţă este redesenat. Conform datelor publicate de Ferrari, aceste modificări au dus la creşterea forţei de apăsare cu până la 50% faţă de LaFerrari, în funcţie de configuraţia aerodinamicii de pe FXX K.

Propulsorul V12 de 6.3 litri a fost revizuit, ajungând acum la 860 CP, cu 60 CP mai mult decât LaFerrari. Motorul electric dezvoltă 190 CP, tehnicienii italieni reuşind un plus de 30 CP. Puterea totală a acestui ansamblu este de 1050 CP, iar cuplul maxim atinge 900 Nm. Sistemul HY-KERS a fost optimizat pentru utilizarea pe circuit şi are patru moduri de funcţionare, selectabile prin intermediul Manettino: Qualify (performanţă maximă pe durată limitată), Long Run (optimizarea performanţei pentru parcurgerea mai multor tururi de pistă), Manual Boost (livrarea instantă a cuplului maxim) şi Fast Charge (reîncărcare rapidă a bateriilor), scrie RomaniaTV.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.