OSIRIS-REx, care s-a apropiat săptămâna trecută la mai puţin de 19 kilometri de asteroidul Bennu, aflat la circa 2,25 de milioane de kilometri distanţă de Pământ, a găsit urme de molecule de hidrogren şi oxigen, care intră în componenţa apei şi reprezintă o condiţie a vieţii, în suprafaţa stâncoasă a asteroidului.
Sonda, a cărei misiune este să aducă pe Pământ mostre de pe asteroid, în vederea studierii acestora, a fost lansată în 2016.
Bennu are circumferinţă de aproximativ 500 de metri şi orbitează Soarele la o distanţă aproximativ egală ca şi Pământul. „Am găsit minerale bogate în apă care provin de la începutul sistemului solar, care sunt exact tipul de mostre pe care am dorit să le găsim şi să le aducem pe Pământ”, a declarat Dante Lauretta, cercetător planetar la Universitatea din Arizona şi investigator principal al misiunii OSIRIS-Rex, scrie Romaniatv.net
Demult se stia ca, asteroizii care sunt in univers contin multe gaze sau chiar apa, ii o descoperire destul de mare pentru omenire daca ai coloniza alta planeta si nu ai avea apa pe ea, ai merge la vanatoare de asteroizi ca sa recuperezi dupa ea bogatiile care le are inclusiv apa.