A fost trimisa a doua maimuta in spatiu

Maimuta spatiu

Conform site-ului preşedintelui iranian, Hassan Rouhani, în lansarea rachetei numite Polo sau Cercetare în Farsi, Iranul a folosit prima dată combustibil lichid. Maimuţa a revenit pe Pământ în condiţii de siguranţă. Pe site nu se spune când a avut loc lansarea şi nu sunt oferite nici alte detalii, scrie Agerpres.

Iranul pretinde frecvent progrese tehnologice, care sunt imposibil de verificat în mod independent. Republica Islamică a spus că încearcă să trimită un astronaut în spaţiu, ca parte a unui ambiţios program aerospaţial.

Iranul a anunţat că a trimis prima maimuţă în spaţiu în luna ianuarie, ajungând la o altitudine de 120 de km. Unul dintre cele două seturi oficiale de fotografii cu maimuţa trimisă în spaţiu arătau o altă maimuţă, ridicând îndoieli din partea observatorilor internaţionali în legătură cu succesul lansării, după cum s-a susţinut.

SUA şi aliaţii lor sunt îngrijoraţi că tehnologia folosită în programul spaţial ar putea fi folosită şi pentru a dezvolta rachete cu rază lungă de acţiune care potenţial ar putea fi înarmate cu focoase nucleare, scrie RomaniaTV.net

Leave a Reply

Your email address will not be published.