A fost trimisa a doua maimuta in spatiu

0
4

Maimuta spatiu

Conform site-ului preşedintelui iranian, Hassan Rouhani, în lansarea rachetei numite Polo sau Cercetare în Farsi, Iranul a folosit prima dată combustibil lichid. Maimuţa a revenit pe Pământ în condiţii de siguranţă. Pe site nu se spune când a avut loc lansarea şi nu sunt oferite nici alte detalii, scrie Agerpres.

Iranul pretinde frecvent progrese tehnologice, care sunt imposibil de verificat în mod independent. Republica Islamică a spus că încearcă să trimită un astronaut în spaţiu, ca parte a unui ambiţios program aerospaţial.

Iranul a anunţat că a trimis prima maimuţă în spaţiu în luna ianuarie, ajungând la o altitudine de 120 de km. Unul dintre cele două seturi oficiale de fotografii cu maimuţa trimisă în spaţiu arătau o altă maimuţă, ridicând îndoieli din partea observatorilor internaţionali în legătură cu succesul lansării, după cum s-a susţinut.

SUA şi aliaţii lor sunt îngrijoraţi că tehnologia folosită în programul spaţial ar putea fi folosită şi pentru a dezvolta rachete cu rază lungă de acţiune care potenţial ar putea fi înarmate cu focoase nucleare, scrie RomaniaTV.net


Radio Noise Romania este alaturi de tine noi ne auto finantam din publicitatea de pe site dar 70% din cititori au AdBlock si am ales sa avem si link donatii, si tu ne poti sustine aceasta initiativa


Sustine proiectul Radio Noise Romania

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.