AMD acuză patru foști angajați de furtul unor documente secrete înainte de angajarea lor la nVidia

0
3

NVIDIA Tegra 4AMD, compania producătoare de chipseturi, microprocesoare și procesoare grafice, a depus o plângere la un tribunal din statul american Massechusetts împotriva a patru foști angajați ai firmei – un fost vicepreședinte și trei foști manageri – susținând că aceștia ar fi însușit documente sensibile AMD înainte de angajarea lor la competitorul său principal pe piața plăcilor grafice, nVidia, și de violarea promisiunii de a nu acosta foștii lor colegi, informează Ars Tehnica.

Compania acuză Robert Feldstein, Manoo Desai, and Nicolas Kociuk de descărcarea a peste 100.000 de fișiere conținând date care aparțin AMD pe un HDD extern în cele șase luni dinaintea părăsirii companiei, iar pe Richard Hagen, un alt manager, de recrutarea angajaților AMD pentru a fi angajați la concurentul său, nVidia.

Funcționarul cu cel mai înalt statut acuzat de AMD este Robert Feldstein, fostul vicepreședinte a departamentului de dezvoltare strategică a firmei, care a ajutat la realizarea unor contracte care ar fi permis AMD să-și consolideze prezența pe piața componentelor de console de jocuri înainte să părăsească compania pentru a se angaja la nVidia. Conform plângerii depuse de AMD, Feldstein și Hagen, după plecarea lor din firmă, l-ar fi recrutat pe Desai, care la rândul lui l-ar fi recrutat pe Kociuk și poate și alți angajați AMD.

După analizarea calculatoarelor celor incriminați de furtul de date, specialiștii AMD au ajuns la concluzia că Desai și Kociuk au conspirat pentru a însuși date confidențiale și secrete de afaceri ale firmei și au accesat calculatoarele protejate a companiei fără a avea autorizație pentru acest lucru.

AMD dorește să recupereze documentele însușite de cei doi incriminați și ordin de restricție împotriva celor patru – acest lucru l-a și primit.


Radio Noise Romania este alaturi de tine noi ne auto finantam din publicitatea de pe site dar 70% din cititori au AdBlock si am ales sa avem si link donatii, si tu ne poti sustine aceasta initiativa


Ca sa fii la curent cu ultimele stiri din Romania cat si din strainatate, acu poti afla cel mai simplu instaland aplicatia Stirile Radio Noise Romania care se gaseste in Google Play/Magazin Play

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.