Google a cumparat Motorola


Google Motorola

Tranzactia anului in telecomunicatii si tehnologie a venit pe neasteptate: Google a cumparat Motorola pentru 12,5 miliarde de dolari si odata cu ea si cele 17.000 de patente pretioase pentru viitorul smartphone, concurent al iPhone.

Partenerii Google de pana acum au fost cei de la Samsung si HTC care sperau ca gigantul online sa faca o miscare de cumparare spre una dintre subdiviziunile lor. Si asta mai ales ca Google a colaborat foarte strans cu cei de la HTC – relatie fructificata in telefonul Google Nexus One, si cu cei de la Samsung – facand telefonul Google Nexus S.

Ca sa nu mai vorbim ca smartphonurile cel mai bine vandute de la cele doua companii erau dotate cu sisteme de operare Android.Acum Samsung si HTC sunt suparate si se simt de parca cel mai bun prieten le-a infipt un cutit in spate, comenteaza Business Insider. Asta pentru ca, se presupune, Google va incerca sa se axeze pe productia de telefoane proprii si va limita tot mai mult raspandirea sistemului de operare la alte branduri trasformandu-l intr-un sistem proprietar, pe care-l vom gasi doar pe device-urile marca Google sau Motorola.

La inceputul acestei luni, Google nu a reusit sa cumpere mii de patente de la compania falimentara Nortel. Directorul juridic al Google, David Drummond, a acuzat Microsoft, Apple, Oracle si alte companii ca s-au coalizat pentru a impiedica ascensiunea Android, prin achizitia de pantente.

Tranzactia va fi finalizata la sfarsitul lui 2011 sau inceputul anului viitor, iar Motorola Mobility va fi condusa ca o afacere separata.

Sursa: StirileProTV.ro

Daca ti-a placut arata-le si prietenilor tai:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on RedditPrint this pageEmail this to someone

Leave a Reply

Your email address will not be published.