NVIDIA lanseaza Tegra 4

NVIDIA Tegra 4

NVIDIA este o companie care dezvolta in principal procesoare pentru placi grafice, deci era normal ca cea mai mare parte a conferincei sa fie axata pe gaming. Cum ziceam si mai sus, cea mai importanta parte a evenimentului a fost procesorul Tegra 4, pe care il vom gasi in multe telefoane, tablete si computere portabile in perioada urmatoare. Acesta include un procesor Cortex A15 quad-core, alaturi de 72 de nuclee grafice. Da, ati citit bine. Procesorul grafic din noul Tegra 4 ofera mai multe nuclee decat ne-am fi imaginat vreodata.

Conform NVIDIA, Tegra 4 ofera performanta de sase ori mai mare in aplicatii 3D decat predecesorul sau si viteza de doua ori mai mare in browsing si alte astfel de aplicatii. Un modul 4G inca nu a fost integrat in cipul principal, insa dezvoltatorii vor putea opta pentru generatia a cincea de procesoare NVIDIA Icera i500.

O functie de procesare foto a fost de asemenea inclusa, care este capabila sa capteze imagini HDR statice sau in miscare in timp real. Nici partea de eficienta energetica nu a fost ignorata, noul procesor necesitand 45% mai putina energie decat Tegra 3, citat de RTV.net

Leave a Reply

Your email address will not be published.