Site-ul RapGenius.com cenzurat de Google

0
12

RapGenius

Astfel, în cursul zilei de joi, căutarea pe Google a sintagmei “rap genius” nu a produs niciun rezultat pe motorul de căutare până la pagina a şasea de rezultate.

Fondat în 2009 de trei absolvenţi ai Universităţii Yale, Rap Genius se autodefineşte drept “o Wikipedia a hip-hopului”, o antologie cu versuri ale cântecelor, adnotate cu explicaţii despre sensul acestora. Site-ul a ţinut prima pagină a ziarelor anul trecut, când a obţinut finanţări de 15 milioane de dolari.

Google a luat măsura de penalizare după ce bloggerul John Marbach a publicat pe blogul personal un e-mail venit din partea site-ului rapgenius.com, în care comentatorii de pe acest blog erau încurajaţi să ataşeze linkuri despre Justin Bieber în articolele postate, indiferent de natura acestora, pentru a obţine un trafic mai mare, potrivit Mediafax.

Ghidul administratorului web de la Google prevede ca orice linkuri destinate manipulării de PageRank sau a ierarhiei unui site în căutările pe Google pot fi considerate o încălcare a regulilor.

Fondatorii site-ului au răspuns printr-o scrisoare deschisă în care îşi cer scuze companiei Google pentru practicile lor de optimizare a căutării. Aceştia au afirmat, însă, că şi alte site-uri cu versuri ale cântecelor practică încălcări similare, scrie RomaniaTV.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.