Arestat inainte de Inviere, eliberat dupa Inaltare


Sebastian Ghita

Sebastian Ghiță a fost arestat pe 14 aprilie (în Vinerea Mare – n.r) la Belgrad, după ce a fugit în decembrie 2016 din România și fusese dat în urmărire generală prin Interpol. În timpul arestării, omul de afaceri avea asupra lui acte de identitate slovene și purta barbă.

Pentru a putea fi eliberat, autoritățile sârbe au stabilit o cauțiune de 200.000 de euro. Cuantumul acesteia a fost stabilit cu aprobarea procurorului general din Belgrad. Suma a fost plătită deja de avocatul lui Ghiță.

În afara interdicției de a părăsi orașul Belgrad fără permisiunea prealabilă a instanței de judecată, Sebastian Ghiță are obligația de a se prezenta de două ori pe lună la poliție.

Curtea Supremă din Serbia a decis plasarea în arest a lui Sebastian Ghiţă pentru două luni, în vederea extrădării, potrivit agenţiei de presă Tanjug, citată de HotNews.

Descoperit la Belgrad cu barbă și acte false slovene, Sebastian Ghiță era cel mai căutat român din ultimele patru luni, fiind cercetat în nu mai puțin de patru dosare penale. A reușit să atragă singur atenția asupra sa după ce a lansat mai multe atacuri la adresa fostului adjunct al SRI, Florian Coldea, și a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, scrie NewMoney.ro

Totusi asta a fost cam o palma justitiei din Romania.

Daca ti-a placut arata-le si prietenilor tai:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on RedditPrint this pageEmail this to someone