Emil Boc l-a invins pe SOV in instanta

0
10

Emil Boc

Sorin Ovidiu Vîntu a pierdut, marţi, procesul pe care i l-a intentat premierului Emil Boc. Vîntu îi ceruse lui Boc despăgubiri de un milion de euro, pentru declaraţiile pe care premierul le-ar fi făcut cu privire la cazul FNI şi la o eventuală implicare într-o lovitură de stat.

Decizia Tribunalului Bucureşti nu este definitivă, putând fi contestată la Curtea de Apel în decurs de 15 zile.

Emil Boc a fost audiat în acest proces săptămâna trecută. Premierul Boc a răspuns atunci mai multor întrebări adresate de instanţă, precum şi unora depuse la dosar de avocaţii lui Sorin Ovidiu Vîntu.

“Alianţele dintre politicieni şi presă pot crea instabilitate politică”, a declarat Boc, el răspunzând astfel întrebării judecătorului referitoare la modul în care apreciază că simpla exprimare a unei opinii aparţinând lui Sorin Ovidiu Vîntu ar putea crea instabilitate politică.

Premierul a mai susţinut că este un act de notorietate şi că figurează în interceptările dosarului lui Vîntu că acesta a afirmat că s-a aliat cu politicieni pentru suspendarea preşedintelui Traian Băsescu.

Răspunzând unei întrebări depuse la dosar de avocaţii lui Vîntu legate de lecţii de morală fără menţionarea păgubiţilor FNI, Boc a răspuns că a făcut doar afirmaţia că pe unele posturi TV nu se reiau informaţii de interes public despre păgubiţii FNI.

“Am spus că statul prin AVAS a plătit o sută de milioane de euro păgubiţilor FNI”, a declarat premierul în faţa instanţei.

Sorin Ovidiu Vîntu nu a fost prezent în sala de judecată, el declarând, la Antena 3, că acuzaţiile lui Emil Boc că ar fi încercat să organizeze o lovitură de stat sunt extrem de periculoase. SOV a subliniat că ar putea renunţa la daune dacă Emil Boc admite că a fost o figură de stil.

Într-un alt dosar, din 15 octombrie 2010, Sorin Ovidiu Vîntu a acţionat-o în instanţă pe Elena Udrea, daunele solicitate fiind de un milion de euro. Instanţa se va pronunţa pe 5 decembrie în acest proces.

Sorin Ovidiu Vîntu l-a dat în judecată şi pe Traian Băsescu, acţiunea fiind înregistrată la Tribunalul Bucureşti în august 2009. La termenul anterior, din 18 noiembrie, instanţa a stabilit amânarea cauzei până pe 17 februarie 2012. Şi în acest dosar, cuantumul daunelor solicitate este de un milion de euro, citeaza Antena3.


Radio Noise Romania este alaturi de tine noi ne auto finantam din publicitatea de pe site dar 70% din cititori au AdBlock si am ales sa avem si link donatii, si tu ne poti sustine aceasta initiativa


Ca sa fii la curent cu ultimele stiri din Romania cat si din strainatate, acu poti afla cel mai simplu instaland aplicatia Stirile Radio Noise Romania care se gaseste in Google Play/Magazin Play

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.