American Airlines in faliment

0
5

American Airlines logo

Grupul care deţine American Airlines, al treilea operator aerian din SUA, a intrat în faliment.

AMR Corp. a cerut protecţia legii falimentului în SUA după ce a eşuat să ajungă la acorduri cu salariaţii pentru reducerea costurilor cu forţa de muncă, informează Bloomberg.

În cererea pentru protecţie împotriva legii falimentului, American Airlines, care şi-a început activitatea cu livrarea de poştă aeriană în anii ’20, a menţionat active de 24,7 miliarde de dolari şi datorii de 29,6 miliarde de dolari.

“Este dureros, dar necesar” a afirmat John Strickland, un analist în aviaţie la JLS Consulting din Londra.

Zborurile American Airlines şi cele ale diviziei regionale American Eagle se vor desfăşura după programul normal, a anunţat compania.

AMR a încercat să evite falimentul după atentatele teroriste din 2001 din SUA, care au lovit puternic traficul aerian de pasageri. Operatorii aerieni rivali au folosit legea falimentului pentru a restructura datoriile şi pentru a scăpa de costuri cu fondurile de pensii ale angajaţilor.

American Airlines era singura mare companie aeriană americană care nu a cerut intrarea în faliment în ultimii zece ani pentru a-şi reduce datoriile şi costurile, citeaza Antena3.


Radio Noise Romania este alaturi de tine noi ne auto finantam din publicitatea de pe site dar 70% din cititori au AdBlock si am ales sa avem si link donatii, si tu ne poti sustine aceasta initiativa


Ca sa fii la curent cu ultimele stiri din Romania cat si din strainatate, acu poti afla cel mai simplu instaland aplicatia Stirile Radio Noise Romania care se gaseste in Google Play/Magazin Play

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.