La Multi Ani Romania si tuturor Romanilor !

0
42

Romania

“Sărbătorim astăzi împreună Ziua Națională a României cu recunoștință pentru înțelepciunea și sacrificiul înaintașilor noștri care au făcut posibilă România Mare, dar și cu încredere și speranță în viitorul pe care noi înșine, ca națiune, alegem să-l construim în acord cu valorile democrației și libertății. Ca de fiecare dată, Ziua Marii Uniri este un îndemn la unitate, solidaritate și mândrie națională. 1 Decembrie ne amintește an de an că această națiune are forța de a-și împlini marile idealuri, chiar împotriva celor mai potrivnice circumstanțe istorice. Vreau să mulțumesc încă o dată Armatei României, celor care își pun viața în slujba țării noastre, militarilor din teatrele de operații, care ne reprezintă cu onoare”, a susținut Klaus Iohannis în debutul recepției oferite de Ziua Națională la Palatul Cotroceni.

Președintele a amintit că, în 1916, România trecea prin momente dramatice și era “sfâșiată la propriu și la figurat de război”.

“Dar ce nu a putut lua nimeni românilor a fost dragostea de neam și țară, curajul, spiritul de sacrificiu, jertfa de sine în numele unui ideal, tenacitatea, dârzenia și speranța. Acestea sunt adânc înrădăcinate în ființa națională, pe ele s-a clădit România Modernă și de ele trebuie să ne aducem aminte în fiecare zi. Aceste valori nu ne-au părăsit niciodată, sunt ale noastre și ne reprezintă ca popor”, a adăugat Iohannis, scrie Agerpres.ro

La Multi Ani tuturor Romanilor de pretutindeni, la Multi Ani Romania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.