O tanara recenzor din Constanta a fugit cu documentele

0
4

Recensamant

Nu trece zi fără probleme la recensământ. În Constanţa o studentă a dispărut cu formularele. Secuii din Mureş sunt nemulţumiţi că au fost încadraţi într-o altă etnie decât maghiarii. Iar la Cluj zeci de rromi susţin că au fost trecuţi în formulare ca români.

Unul, două, trei, nouă. Şi formularele i s-au părut deja prea multe unei tinere, recenzor din Constanţa. Studenta a luat documentele şi n-a mai dat niciun semn de viaţă, timp de 3 zile. Au ajuns, până la urmă, la ea, ameninţările şefilor. Aşa că astăzi, tânăra a predat mapa cu datele locuinţelor verificate.

Tot în Constanţa, recensământul a încins spiritele etnicilor turci şi tătari. Iniţial, documentele îi încadrau, la grămadă, în categoria “şi alţii”.

La Mureş, secuii sunt revoltaţi tocmai pentru că s-au făcut diferenţe în formulare. Între ei şi unguri.

La Cluj partida rromilor ”Pro Europa” este hotărâtă să depună o sesizare la prefectură împotriva recenzorilor care i-ar fi trecut în documente drept români. Recensământul populaţiei durează până pe 31 octombrie, citeaza Antena3.


Radio Noise Romania este alaturi de tine noi ne auto finantam din publicitatea de pe site dar 70% din cititori au AdBlock si am ales sa avem si link donatii, si tu ne poti sustine aceasta initiativa


Sustine proiectul Radio Noise Romania

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.