Romania lovita de potop


Romania lovita de potop

Patru locuinţe şi 25 de gospodării au fost inundate, joi seară, în oraşul Buhuşi, în urma ploilor torenţiale căzute în nordul judeţului Bacău, trei persoane dintr-una din case fiind evacuate din cauza condiţiilor improprii de locuit în respectivul imobil. Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bacău au intervenit în zonele afectate de ploi. Traficul feroviar se desfăşoară cu dificultate pe relaţia Oneşti – Adjud, cu restricţii de viteză, la fel cum se întâmplă şi în nordul judeţului Bacău, pe teritoriul localităţilor Gârleni şi Buhuşi, scrie Mediafax.

În Deva, ploaia abundentă a inundat 13 străzi, subsolurile mai multor clădiri, iar din cauza nivelului de apă ridicat de pe carosabil traficul rutier a fost îngreunat. Pompierii au intervenit în zonele afectate cu motopompe şi drujbe. Din cauza scurgerilor de pe versanţi, în judeţul Hunedoara au mai fost afectate două drumuri comunale şi o stradă de pe raza localităţii Vorţa, informează agerpres.ro.

În judeţul Argeş, DN7C (Transfăgărăşan) este închis de săptămâna trecută, la kilometrul 64+380 metri, în dreptul lacului de acumulare Vidraru. Măsura a fost luată în urma precipitaţiilor din ultima vreme care au produs o surpare a drumului. Către Piscu Negru se poate circula pe drumul pietruit ce trece prin zona Cumpăna.

Traficul rutier pe DN61 Ghimpaţi – Găeşti (judeţul Dâmboviţa) este întrerupt la kilometrul 74, pe podul provizoriu din localitatea Ioneşti, ca urmare a creşterii debitului râului Argeş. Se circulă pe rute ocolitoare.

În judeţul Caraş-Severin, din cauza unei alunecări de teren, este închisă varianta de ocolire Domaşnea, iar traficul rutier se desfăşoară pe DN6, prin localitate.

Potrivit centrului INFOTRAFIC, la ora 22.00, circulaţia rutieră este blocată pe DN10 Buzău – Brașov, în zona kilometrului 40, din cauza căderilor de pietre de pe versanţi. Şoferii sunt rugaţi să ruleze cu viteză redusă şi atenţie sporită şi să respecte indicaţiile poliţiştilor rutieri aflaţi la faţa locului.

ANM a emis joi o avertizare de COD PORTOCALIU de ploi abundente şi vijelii care intră în vigoare joi, 24 mai, ora 18.00 şi este valabilă până vineri, 25 mai, ora 6.00. Sunt vizate judeţele Prahova, Buzău, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Ilfov (inclusiv municipiul Bucureşti), Galaţi, Vrancea şi zona de munte a judeţelor Suceava, Neamţ şi Bacău, ne relateaza rtv.net

Daca ti-a placut arata-le si prietenilor tai:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on RedditPrint this pageEmail this to someone